Γρεβενά: Κλιμάκια εμπειρογνωμόνων θα ερευνήσουν τις αιτίες της έκρηξης – Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής μιλά στην ΕΡΤ (video)

Την ώρα που η γραμμή παραγωγής ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, σημειώθηκε η τρομακτική έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της ΕΛΤΕΚ στην Ιτέα Γρεβενών. Η περιοχή μετατράπηκε σε κρανίου τόπο, με το κτίριο να έχει ισοπεδωθεί. Θλίψη στα Γρεβενά για τον άδικο θάνατο των τριών νέων ανθρώπων. Στην ΕΡΤ μίλησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καραϊδόπουλος.

Ο 26χρονος επιζών υπάλληλος που βρισκόταν στο φυλάκιο την ώρα της έκρηξης, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γρεβενών σε κατάσταση σοκ. Είναι αυτός που ειδοποίησε τις αρχές για το συμβάν και στην συνέχεια απέτρεψε να προσεγγίσουν στο σημείο και άλλοι εργαζόμενοι που θα αναλάμβαναν εργασία αργότερα.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μίλησε για εικόνα βιβλικής καταστροφής. “Κομμάτια από μπετόν και στοιχεία της κατασκευής ήταν σκορπισμένα σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο της έκρηξης. Σήμερα θα επιχειρήσουν τα μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας να μετακινήσουν τους τόνους από τα συντρίμια ώστε να αναζητηθούν στοιχεία για τους τρεις εργαζόμενους που ήταν εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο”.

Με εντολή εισαγγελέα, το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών η οποία θα ορίσει πραγματογνώμονες κάθε ειδικότητας, οι οποίοι μαζί με τους πυροτεχνουργούς που έχουν έρθει από την Θεσσαλονίκη, θα συντάξουν πόρισμα για τις αιτίες της έκρηξης.

Όπως είπε ο κ. Καραϊδόπουλος, εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της δολιοφθοράς, όπως και αυτό του ατυχήματος.

Η εταιρία ΕΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει την οδύνη της για το χαμό των συναδέλφων τους και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς τους οικείους τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος