Γρεβενά: Έρευνες για την ισχυρή έκρηξη με τρεις νεκρούς σε εργοστάσιο

Νεκροί είναι οι τρεις εργαζόμενοι που αγνοούνταν στη μονάδα παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά, μετά την ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή ακόμα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Η περιοχή είναι κρανίου τόπος, με το κτήριο να έχει ισοπεδωθεί. Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας.

Η ισχυρότατη έκρηξη ισοπέδωσε την μονάδα παραγωγής εκρηκτικών στην Ιτέα Γρεβενών και πλέον τίποτα δεν θυμίζει ότι πριν από λίγες ώρες εκεί υπήρχε ένα εργοστάσιο.

Την ώρα της έκρηξης στο κτίριο βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και συνιδιοκτήτης της μονάδας. Δυστυχώς οι φόβοι ότι ήταν νεκροί επιβεβαιώθηκαν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους” τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9:00 το πρωί και έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει 30 χιλιόμετρα από το σημείο. Κάποια υλικά έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση 1 χλμ, ενώ ακόμα και κολόνες τσιμεντένιες έχουν μετατοπιστεί τουλάχιστον 100 μέτρα από το ωστικό κύμα.

Ο φύλακας του εργοστασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, ενώ την ώρα που έγινε η έκρηξη καθ οδόν ήταν πολλοί εργαζόμενοι του εργοστασίου παραγωγής εκρηκτικών οι οποίοι πήγαιναν για να πιάσουν δουλειά.

Πενταμελές κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη «χτενίζει» την περιοχή μαζι με τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης, Δέσποινα Αμαραντίδου, Γιώργος Γεραφέντης

Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος