Καταγγελία βιασμού της 24χρονης: «Κλειδί» στην υπόθεση τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Τις καταγγελίες της 24χρονης για τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αντικρούουν οι καταγγέλλοντες. Στις απολογίες τους που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο βασικός κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η κοπέλα ήταν νηφάλια και έδωσε τη συναίνεση της. Ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων της δικογραφίας.

Η 24χρονη κοπέλα, που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί κάποια ναρκωτική ουσία. Κάτι που υποστηρίζει η ίδια.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ: «Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της».

Η ίδια είχε πει στο zougla.gr ότι ήταν λιπόθυμη χωρίς συνείδηση και δεν μπορούσε να αποτρέψει τίποτα.

Οι δύο φίλοι του 27χρονου κατηγορούμενου, γόνου επιχειρηματικής οικογένειας, φέρεται να παραδέχονται οτι η 24χρονη ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ .

«Η κοπέλα, μού φάνηκε εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, οπότε πήρα την πρωτοβουλία να της δώσω ένα μπουκαλάκι νερό και μου είπε “το μόνο που θέλω είναι να πάω στο δωμάτιο”. Της επισήμανα ότι δεν έχει κάρτα δωματίου και μου είπε επί λέξει: “Πήγαινέ με στο δωμάτιο και θα κοιμηθείς μαζί μου”. Εγώ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω μαζί της».

Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι ο 32χρονος φίλος της που είναι διοργανωτής πάρτι, επέμενε να παρευρεθεί στο ρεβεγιόν και ότι στο παρελθόν της είχε προσφέρει ναρκωτικές ουσίες.

Διοργανωτής πάρτι

Ερώτηση: Υπέπεσε στην αντίληψή σου αν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη;

Απόκριση: Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι αρχές προχώρησαν στη λήψη δείγματος για τοξικολογικό έλεγχο, τρεις μέρες μετά το συμβάν.

«Είναι ευαίσθητες εξετάσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις, όσο πιο γρήγορα ληφθούν τα δείγματα από το σώμα, τόσο καλύτερα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης.

Η μηνύτρια, βρήκε το θάρρος να μιλήσει όπως είπε, γιατί επιζητά τη δικαίωση. Ο 27χρονος κατηγορούμενος από την πλευρά του ζητά ισότιμη μεταχείριση με τη μηνύτρια.

Κυκλώματα μαστροπείας  – «Πλοκάμια» σε Ελλάδα και Κύπρο – Πώς παγιδεύουν γυναίκες

Με οδηγό της καταγγελίες για πρόσωπα που συνδέονται με νυχτερινά μαγαζιά και εκμεταλλεύονται κοπέλες, με δέλεαρ πάρτι χλιδής, οι Αρχές σε Ελλάδα και Κύπρο προσπαθούν να χαρτογραφήσουν και να ξηλώσουν κυκλώματα μαστροπείας.

«Σε διάφορα μαγαζιά όπου υπάρχουν υπεύθυνοι στα καταστήματα αυτά δημοσίων σχέσεων και εμπλέκονται με άτομα που ανήκουν στον χώρο τον επιχειρηματικό, τον εφοπλιστικό, γενικώς με άτομα που έχουν τεράστια κοινωνική άνεση και κοινωνικό στάτους, έρχονται σε επαφή με άτομα μέσα από τα καταστήματα που προσεγγίζουν τις κοπέλες αυτές που είναι συνήθως νεαρές» λέει η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή.

Ο δικηγόρος Νικόλαος Διαλυνάς δηλώνει: «Υπάρχουν διάφοροι ψαράδες που ψαρεύουν τα κοριτσάκια, τα οδηγούν στα κλαμπάκια, τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή και μετά έρχεται η κόκα και μετά η εξάρτηση και μετά η πορνεία».

Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, τα social media για να αλιεύουν κοπέλες, τους χορηγούν ναρκωτικά για να αυξήσουν την εξάρτησή τους και τους υπόσχονται μεγάλη ζωή με ταξίδια και πριβέ πάρτι με κρυφές λίστες καλεσμένων.

Οι μαρτυρίες ότι κοπέλες από την Κύπρο συμμετέχουν σε πάρτι σε πολυτελή ξενοδοχεία, σπίτια και κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έγιναν αφορμή για να ανοίξει έρευνα και από τις κυπριακές Αρχές.

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών προς αυτά τα περιβόητα πάρτι» ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι».

«Έχουμε στείλει μέσω της Europol αίτημα στις ελληνικές Αρχές να μας διαβιβάσουν πληροφορίες» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Στη διάθεση δικηγόρων της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ήδη δύο νέες καταγγελίες για εκμετάλλευση γυναικών.

Ξυλοδαρμός 40χρονης: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος

Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος για τον ανελέητο ξυλοδαρμό της συντρόφου του στην Αργυρούπολη. Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και μη αίσθηση των πράξεών του, ενώ -όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ- πρώην σύντροφός του καταγγέλλει την εξακολουθητική βαρβαρότητά του. Η κατάσταση της υγείας της 40χρονης χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η 40χρονη σύντροφός του χαροπαλεύει μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε από τον 46χρονο κατηγορούμενο ενώ ο ίδιος δεν έχει δείξει ακόμα σημάδια μεταμέλειας. Απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα και επιχείρησε να αποδώσει τη βαναυσότητα που επέδειξε στη σύντροφό του σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 46χρονος υποστήριξε ότι «Δεν ήξερα τι έκανα. Έβλεπα ένα λευκό πανί μπροστά μου. Έχω ψυχολογικά προβλήματα».

Η 40χρονη  παραμένει σε τεχνητό κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε τα άγρια χτυπήματα σε κεφάλι και θώρακα, με τα περισσότερα χτυπήματα να προκαλούνται σε επίπεδη επιφάνεια, τοίχο ή δάπεδο.

Το βίαιο παρελθόν του

Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον έχει μηνύσει για βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

«Άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του και πέταξε μέσα σαν τσουβάλι τον μικρό μας γιο. Άρχισε να χτυπάει με τις μπουνιές του τον ουρανό του αυτοκινήτου, ουρλιάζοντας ταυτόχρονα με άναρθρες κραυγές. Μπήκε στο αυτοκίνητό του, άνοιξε το παράθυρο του συνοδηγού και πάνω από το 5χρονο παιδί μας, που είχε χάσει τη λαλιά του, μου φώναξε “..θα σε ξεσκίσω και σένα και τον πατέρα σου και την μάνα σου” αγνοώντας ότι είχε μέσα, στο μπροστινό κάθισμα, χωρίς ζώνη, το παιδί μας, του οποίου τη ζωή έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο» ανέφερε πρώην σύντροφός του.

Ο 46χρονος, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, κρίθηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 40χρονης γυναίκας και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Κάτια Νιάκαρη

Σχετικό Άρθρο: Πράξη θάρρους το να μιλήσει το θύμα βιασμού – Χρειάζεται υποστήριξη λέει ψυχολόγος (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος