Φ. Κουτσάφτης στο Πρώτο για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης: Είναι ευαίσθητες οι τοξικολογικές εξετάσεις- Κρίσιμος ο χρόνος μέχρι να ληφθεί το υλικό (audio)

«Σε ό,τι αφορά στο υλικό που εξετάζεται στα τοξικολογικά εργαστήρια, οι τρεις ημέρες είναι λίγο επικίνδυνες, σημείωσε ο τέως προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης μιλώντας για την κρισιμότητα του χρόνου διενέργειας των τοξικολογικών εξετάσεων σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή. «Ό,τι αφορά κακώσεις το τριήμερο δεν χάνει πολλά πράγματα, αλλά ό,τι αφορά το ευαίσθητο κομμάτι που θα γίνει η τοξικολογική εξέταση, λογικό είναι ότι κάτι μπορεί να χαθεί. Είναι ευαίσθητες εξετάσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις, όσο πιο γρήγορα ληφθούν τα δείγματα από το σώμα, τόσο καλύτερα» υπογράμμισε.

Ο ιατροδικαστής, επεσήμανε ο κ. Κουτσάφτης, για να εξετάσει οποιονδήποτε άνθρωπο και από οτιδήποτε πάσχει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει λάβει προηγουμένως έγγραφη παραγγελία της προανακριτικής ή της ανακριτικής αρχής που ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση. «Είναι άκυρο δηλαδή να εξετάσει χωρίς να έχει αυτή την έγγραφη υπογεγραμμένη παραγγελία. Αυτό ισχύει και για τα εγκλήματα γενετήσιας ελευθερίας και στα εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. Ο ιατροδικαστής έχει δεμένα τα χέρια του, χωρίς την παραγγελία από την αρμόδια αρχή».

Για να βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να χρειαστούν και δέκα ημέρες, προσέθεσε, ενώ εξήγησε ακόμη ότι για να αποφασίσει να στείλει ένας έλληνας τοξικολόγος υλικό προς εξέταση και σε εργαστήριο του εξωτερικού πρέπει να έχει κάποιο λόγο, μπορεί να του λείπει κάτι ή να θέλει μια σιγουριά ακόμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος