Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – Τι δηλώνει ο 27χρονος κατηγορούμενος

Ο 27χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη έκανε την πρώτη του δήλωση για το θέμα γραπτώς στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Ο ίδιος αναφέρει ότι «επί πολλές μέρες τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται” αλλά και “καταδικάζεται” για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Η δήλωση συνεχίζεται ως εξής: «Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποισδήποτε κι αν είναι) τεκμαίρεται αθώος μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μίας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά (και στην προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά ως κατηγορουμένου). Το να προβάλλεται η μία μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες μέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια και το έπραξα γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών».

Προσθέτει ότι «ωστόσο μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων που παρουσιάζουν μονόπλευρα τη μια εκδοχή αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας). Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη κι αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπιστώ ισότιμα με τη μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μην προβάλλεται καταχρηστικα κι εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθώοτητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος