Κ. Τριανταφυλλίδης: Το DNA των Ευρωπαίων προσελκύει την Όμικρον – 40% περισσότερες οι νοσηλείες (video)

«Παραλλαγές οι οποίες είναι υπερμεταδοτικές, όπως είναι η Όμικρον, τελικά έχουν πολύ δυσμενείς επιπτώσεις γιατί καταλήγουν περισσότερα άτομα στο νοσοκομείο» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, αποκαλύπτοντας ότι το DNA των Ευρωπαίων ελκύει τη νέα παραλλαγή.

«Βλέπουμε στην Ελλάδα ότι υπάρχουν 40% περισσότερες νοσηλείες», αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ότι είναι πιο ήπια νόσος σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σε τι διαφέρει η Όμικρον από τη Δέλτα

Όπως εξήγησε ο κ. Τριανταφυλλίδης «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η Όμικρον μπορεί να αποβεί σοβαρή». Περιγράφοντας τον τρόπο που δρα η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είπε ότι μία διαφορά αφορά τον τρόπο με τον οποίο εισέρχεται η Όμικρον στα κύτταρα μάς. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι η παραλλαγή Όμικρον πολλαπλασιάζεται 70% περισσότερο στο άνω αναπνευστικό. Η παραλλαγή αυτή πολλαπλασιάζεται,  επίσης, περίπου 10 φορές σπανιότερα στους πνεύμονες και γι’  αυτό έχουμε λιγότερα συμπτώματα πνευμονίας».

Όπως αποκάλυψε, το πρόβλημα με την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα είναι ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να μολυνθούν εξίσου με τους ανεμβολίαστους.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ήπια γιατί σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου υπάρχει ένα ποσοστό 30% ανεμβολίαστων πολιτών, εκ των οποίων 380.000 άνω των 60 ετών, αυτά τα άτομα κινδυνεύουν από βαριά νόσηση καθώς επίσης και να καταλήξουν.

Γιατί προτιμάει ο κορονοϊός το DNA των Ευρωπαίων

Εξηγώντας ο κ. Τριανταφυλλίδης γιατί οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με τους Ασιάτες επισήμανε ότι οι παραλλαγές οι οποίες προσδίδουν ευαισθησία να μολυνθεί κάποιος από τον κορονοϊό εντοπίζονται, με διπλάσια συχνότητα, στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς σε σχέση με τους ασιατικούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος