Κ. Παπαζάχος για νότια Εύβοια: Αρκετοί μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες, να έχουν υπομονή οι κάτοικοι

Array

«Ας επικεντρωθούμε όχι σε κάτι που μπορεί να γίνει αλλά στην σεισμική ακολουθία που είναι σε εξέλιξη και ας βοήθησουμε τους κατοίκους της περιοχής να αντιμετωπίσει την ακολουθία που είναι σε εξέλιξη. Το τι θα γίνει αργότερα έχουμε χρόνο να το δούμε μπροστά μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστας Παπαζάχος. Με αυτό τον τρόπο ο καθηγητής Γεωφυσικής επέκρινε τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ των σεισμολόγων που ήρθαν πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη νότια Εύβοια.

Η δήλωση αυτή του κ. Παπαζάχου ήρθε ως απάντηση για τα καρφιά μεταξύ των σεισμολόγων αναφορικά με τη δυναμική του ρήγματος που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο.

«Δεν έχουμε καθόλου καλή εικόνα για την περιοχή που είναι ελάχιστα μελετημένη» ανέφερε ο καθηγητής Γεωδυναμικής στο ΑΠΘ, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα και ισχυρότερης δόνησης στο μέλλον. Ερωτηθείς για το τι μέγεθος σεισμού θα πρέπει να περιμένουμε ο κ. Παπαζάχος ανέφερε ότι «ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 – 6 ρίχτερ μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον ελληνικό χώρο».

Οι κάτοικοι πρέπει να οπλιστούν με υπομονή

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς. «Αποκλείω το φαινόμενο να ολοκληρωθεί σύντομα. Τις επόμενες ημέρες θα έχει σίγουρα αρκετούς μετασεισμούς στην περιοχή. Οι κάτοικοι πρέπει να οπλιστούν με υπομονή» τόνισε ο κ. Παπαζάχος. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες για την αποφυγή πανικού σε περίπτωση νέου σεισμού.

Παλιά σπίτια που έχουν ανεπάρκεια αντισεισμική δεν μπορούν να κατοικηθούν», συμπλήρωσε ο ειδικός προτρέποντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλή κατοικία.

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος