Jobslink: Εύρεση εργασίας για άτομα με αυτισμό – Ελ.σ.σ.Α. και ΔΥΠΑ ενώνουν δυνάμεις

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα εύρεσης και διατήρησης εργασίας για άτομα με αυτισμό JobsLink του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger, έχει πλέον συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας και συνεχίζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υποψήφιων εργοδοτών για την αξιοποίηση των ταλέντων ατόμων με αυτισμό. Μέχρι στιγμής, 300 υποψήφιοι εργαζόμενοι με ιδιαίτερες ικανότητες και ταλέντα έχουν αναρτήσει στην πλατφόρμα τα βιογραφικά τους, και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων αναθερμαίνεται όσο το Jobslink γίνεται γνωστό. Οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη γίνει, με επιτυχημένη ένταξη των εργαζόμενων στο νέο περιβάλλον.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο που παραχωρήθηκε από τη ΔΥΠΑ στον Ελληνικό Σύλλογο για το σύνδρομο Asperger (Ελ.σ.σ.Α). Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα ελκυστικό για τις επιχειρήσεις πρόγραμμα που τρέχει, με επιδοτούμενες προσλήψεις σε επιχειρήσεις για άτομα με αναπηρία, με 75% επιδότηση μισθού και εισφορών για δύο χρόνια. Μίλησε επίσης και για το κέντρο κατάρτισης με έμφαση στην πληροφορική, που θα λειτουργήσει στα βόρεια προάστια και θα απευθύνεται στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Τη συνάντηση οργάνωσε ο Ελ.σ.σ.Α στον χώρο που του παραχωρήθηκε από τη ΔΥΠΑ προκειμένου να στεγάσει τις δράσεις του (Στέκι, Ομάδες Γονέων, Jobslink), προκειμένου να ευχαριστήσει τόσο τη ΔΥΠΑ, όσο και τους χορηγούς που στήριξαν τη δημιουργία και διατήρηση του προγράμματος Jobslink: Κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Όμιλος FOURLIS, ΙΚΕΑ και ΕΤΜΕΡ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των χορηγών και μέλη του ΔΣ και της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου.

Σχεδιασμένη για να υποστηρίζει εργαζόμενους και εργοδότες σε κάθε βήμα, η εξειδικευμένη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας JobsLink βοηθά τους ανθρώπους με αυτισμό να βρουν και να διατηρήσουν μια θέση εργασίας που θα αξιοποιεί τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger καλεί όλους τους εργοδότες να μπουν στη διαδραστική πλατφόρμα JobsLink και να δώσουν την ευκαιρία στα άτομα με αυτισμό να αναπτύξουν το δυναμικό τους, με τρόπο ιδιαίτερα επωφελή για την επιχείρησή τους.

Το φάσμα των δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό περιλαμβάνει -αλλά δεν περιορίζεται σε αυτές- μεγάλα επίπεδα συγκέντρωσης, ευσυνειδησία και ακρίβεια, προσοχή στη λεπτομέρεια και υψηλές τεχνικές ικανότητες –ιδιαίτερα, και όχι μόνον, στην πληροφορική και στις υψηλές τεχνολογίες.

«Πρόκειται για συμπολίτες μας που διαθέτουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης –και ορισμένοι εξαιρετικές ικανότητες και δεξιότητες σε συγκεκριμένους τομείς. Πολλοί έχουν υψηλή μόρφωση και πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου. Είναι αφοσιωμένοι στο αντικείμενό τους, με προσοχή στη λεπτομέρεια και επιμονή στην ολοκλήρωση του έργου», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μαρία Ηλιοπούλου.

Πλαισιωμένοι από εκπαιδευμένους μέντορες-διαμεσολαβητές, εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν, μέσω του προγράμματος JobsLink, να βρουν υποστήριξη σε όλα τα στάδια της εργασιακής διαδρομής: από την κατάρτιση του βιογραφικού μέχρι την προσαρμογή στο εργασιακό περιβάλλον και τη διαχείριση των υποχρεώσεων και των κοινωνικών συνθηκών στον χώρο της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι με αυτισμό, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου μέντορα, μπορούν να προσαρμοστούν ομαλά στο εργασιακό περιβάλλον και να ανταποκριθούν με επάρκεια -και συχνά σε πολύ υψηλό επίπεδο- στις εργασιακές απαιτήσεις. Παράλληλα, οι εργοδότες γίνονται κοινωνοί των ιδιαιτεροτήτων και των ταλέντων του εργαζόμενου. Ο μέντορας γίνεται έτσι ο αναγκαίος κρίκος που συνήθως λείπει από την αλυσίδα για τη σταθερή εργασιακή συμπερίληψη στην πράξη.

Οι άνθρωποι της πλατφόρμας είναι πάντα διαθέσιμοι για συνεργασία, εκπαίδευση και υποστήριξη, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία πρόσληψης που θα συνεισφέρει σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανοικτό και συμπεριληπτικό. Ενημερωθείτε για την πλατφόρμα στον ιστότοπο και επικοινωνήστε στο elssavol@gmail.com.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος