Μετάβαση σε περιεχόμενο
ertnews.gr
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    • ΒΟΛΟΣ
    • ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
    • ΖΑΚΥΝΘΟΣ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    • ΚΑΒΑΛΑ
    • ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    • ΚΕΡΚΥΡΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    • ΛΑΡΙΣΑ
    • ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
    • ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    • ΠΑΤΡΑ
    • ΠΥΡΓΟΣ
    • ΣΕΡΡΕΣ
    • ΤΡΙΠΟΛΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΧΑΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIDEO
  • ERTSPORTS.GR
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ERT.GR
Live TV

Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠεριφέρειαΧΑΝΙΑ
23/06/21 19:00
Ενημέρωση 23/06 19:36
Σύνταξη Νεκταρία Μανουσουδάκη
Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (βίντεο)

Ένα Γεωργαλίδικο άλογο κινητοποίησε ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική νωρίτερα σήμερα το πρωί, Τετάρτη. Οι πυροσβέστες έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να σώσουν το ζώο που βρέθηκε μέσα σε πηγάδι σε περιοχή του Ασημίου, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Το άλογο βρέθηκε στο πηγάδι πιθανότατα στην προσπάθειά του να φάει κληματόφυλλα από την κληματαριά που είχε καλύψει το σκέπαστρό του. Ο ιδιοκτήτης του αλόγου ειδοποίησε την πυροσβεστική και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν έξι υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ και τέσσερις των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Μονοφατσίου και Μοιρών.

Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (βίντεο)Οι πυροσβέστες, επιδεικνύοντας και σε αυτή την περίπτωση τη δέουσα ευαισθησία, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να βγάλουν με ασφάλεια το άλογο από το πηγάδι, το οποίο δεν είχε νερό. Τοποθέτησαν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αντικριστά και με τη χρήση σχοινιών και τροχαλίας κατάφεραν να διασώσουν το άλογο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα, διασώστης κατέβηκε στο πηγάδι και έδεσε το όμορφο Γεωργαλίδικο με ιμάντες. Στη συνέχεια, με αυτόν τον τρόπο οι πυροσβέστες κατάφεραν να το ανασύρουν με μεγάλη προσοχή, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτεια του όμορφου ζώου, που ανήκει στην αυτόχθονη ράτσα των Μεσαρίτικων αλόγων, η οποία υπάρχει στο νησί από την προμινωική εποχή και θεωρείται από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη.

Στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου και του Π.Κ. Μοιρών, απεγκλώβισαν και ανέσυραν άλογο από πηγάδι στην περιοχή Ασήμι του Ν. Ηρακλείου Κρήτης. pic.twitter.com/yyLJq7FlEC

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 23, 2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
TAGS ΆλογοΕΜΑΚΗράκλειοπηγάδι
Share Facebook Twitter Linkedin Viber WhatsApp Email
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Κομισιόν επισημαίνει πρόοδο και προκλήσεις στο τοπίο του κράτους δικαίου στην Ελλάδα
Τουρκία: Στις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου για πλαστογράφηση πτυχίου
Ο Λευκός Οίκος αποδίδει στον Ντόναλντ Τραμπ επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει επί Μπάιντεν
Β. Κικίλιας για μεταναστευτικές ροές από Λιβύη: «Αν δεν αλλάξει κάτι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο σκληρά μέτρα»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αν. Παπαδοπούλου: Θα υπηρετήσω με απόλυτη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που εμπεριέχει το αξίωμα
Θ. Πλεύρης: Θα βοηθήσουμε τη Λιβύη να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες – Η Κρήτη δέχεται τεράστια πίεση
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ψήφος μας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, πολιτική καταδίκη της επιλογής Μητσοτάκη να μπαζώσει την αλήθεια
Κ. Πιερρακάκης: Στρατηγική νίκη η ρήτρα διαφυγής για την Ελλάδα
Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (βίντεο)
mediatek@ert.gr
Ηράκλειο: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι – Ανήκει στις αρχαιότερες ράτσες της Ευρώπης (βίντεο)
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ COOKIES
www.ert.gr
© Copyright 2025 - ΕΡΤ Α.Ε.