Η διευθύντρια Α’βαθμιας Φθιώτιδας Π. Χουλιάρα-Σιδερά για το περιστατικό με τα “πρωτάκια” (video)

Για το περιστατικό που συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μακρακώμη, με τα δύο «πρωτάκια» που ανέβηκαν σε λάθος σχολικό λεωφορείο και οι γονείς τους νόμιζαν ότι τα απήγαγαν, μίλησε στην ΕΡΤ η διευθύντρια Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Παναγιώτα Χουλιάρα Σιδερά, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γνωρίζουν και να θυμούνται όλα τα παιδιά. Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών, και ανέφερε ότι οι δάσκαλοι συνοδεύουν τα παιδάκια μέχρι να ανέβουν στο λεωφορείο. Το θέμα διερευνάται για το πως έγινε το λάθος.

Παράλληλα η κα Σιδερά κατήγγειλε ότι σε κανένα λεωφορείο δεν υπάρχει συνοδός, γεγονός που δυσκολεύει τους οδηγούς να γνωρίζουν που κατεβαίνει το κάθε παιδί. Την ίδια ώρα τα παιδιά ακόμη και τα “πρωτάκια” καλούνται να γνωρίζουν που πρέπει να κατέβουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως είπε, ο οδηγός δεν φταίει γιατί το λάθος έγινε κατά την επιβίβασή τους στο λεωφορείο, δηλ. την ευθύνη είχαν οι εκπαιδευτικοί και ο σχολικός τροχονόμος. Το θέμα διερευνάται, είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί σε πολλές περιπτώσεις έχουν κληθεί να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά στα ΚΤΕΛ, καθώς είναι μεγάλη η απόσταση, κάτι που δεν είναι της αρμοδιότητας τους. “Κάνουν μια δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν κάποιοι άλλοι”, σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος