Γ. Τσούκαλης για γυναικοκτονίες: Είναι τρομακτικός ο αριθμός – Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός (video)

Array

«Με ευχολόγια δε λύνονται αυτά τα θέματα» ανέφερε μετά τη 13η γυναικοκτονία φέτος, αυτή της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και τους ειδικούς για να σταματήσει αυτή η σύγχρονη μάστιγα που πληγώνει την ελληνική κοινωνία.

«Η γυναίκα δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Δε μπορεί κανείς να είναι κτητικός απέναντι στη σύντροφο και τη σύζυγο» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Τσουκαλάς που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις εξιχνίασης γυναικοκτονιών.

Το 40% των δραστών είναι αλλοδαποί

Αναφερόμενος στις 21 γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν το 2021 στη χώρα μας και τις 13 μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε «τρομακτικά» τα νούμερα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ των Ελλήνων.

Πρόσθεσε επίσης ότι θύτες έμφυλης βίας δεν είναι μόνο οι Έλληνες, αλλά είναι και οι ξένοι που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους, αποκαλύπτονας ότι αποτελούν το 40% των δραστών σε περιπτώσεις συζυγοκτονιών.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσούκαλης δυστυχώς πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν προβαίνουν σε ενέργειες να καταγγείλουν τους δράστες καλώντας τες να απευθύνονται σε κάποια δομή φιλογενίας για να αναζητήσουν βοήθεια.

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος