Γ. Παπαπροδρόμου στο Πρώτο: Το «humanware» θα μας προστατεύσει από τα fake news (audio)

«Η ανθρωπότητα αντιμετώπισε πολλές φορές στο πέρασμα των αιώνων πανδημικές κρίσεις, αλλά η διαφορά είναι ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε το διαδίκτυο», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος εν αποστρατεία, Γιώργος Παπαπροδρόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, αναφορικά με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν για site και προφίλ σε social media, που διέδιδαν fake news για τον κορονοϊό.

«Τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα, γιατί η ίδια η φύση του διαδικτύου είναι πιο σύνθετη και πιο πολύπλοκη. Και επειδή στην πανδημία είμαστε πιο εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, αυτό έδωσε έμφαση στο χάος που υπήρχε στον χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να προστατευθούμε , πρέπει να υπάρχει μια κριτική σκέψη. Απαραίτητα το software hardware για τις πλατφόρμες και το διαδίκτυο, αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε είναι το humanware, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση», τόνισε.

Ο κ. Παπαπροδρόμου, κάλεσε- μεταξύ άλλων – τους πολίτες να επισκέπτονται πιστοποιημένα προφίλ. «Δεν φταίει η τεχνολογία για την εξέλιξη αυτή», σημείωσε ο ίδιος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος