Νέο ρεκόρ από τους 20ρηδες – Στα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι

Όπως προηγουμένως οι 30ρηδες και οι 40ρηδες, έτσι και οι νέοι 18-29 ετών σημείωσαν νέο ρεκόρ, καθώς σχεδόν εξάντλησαν μέσα σε λίγες ώρες τα διαθέσιμα ραντεβού.

Η πλατφόρμα για ραντεβού άνοιξε για τις ηλικίες άνω των 18 με εμβόλιο Johnson & Johnson, ενώ από το πρωί του Σαββάτου μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα εμβόλια, η ηλικιακή ομάδα των 30–34 ετών.

Η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη έφτασε στο 20% του πληθυσμού, σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά, όπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη (ΑΝΤ1) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστoκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «η Johnson & Johnson θα φέρει στις 2 Ιουνίου,  παράδοση που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους, το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα από το σύστημα για όλους την ερχόμενη Τρίτη και πρόσθεσε πως έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Ανησυχίες Χαρδαλιά για την αύξηση ιικού φορτίου σε τουλάχιστον πέντε περιοχές

Από την Κέρκυρα, όπου εγκαινιάστηκε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι  «αν για οποιονδήποτε λόγο ξεφύγει η κατάσταση, θα υπάρξει ένα τοπικό lock down ένας βαθμός μέτρων που περιλαμβάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα ισχύουν για ένα δεκαήμερο και, αν χρειαστεί, και δεύτερο δεκαήμερο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας οι εξής πέντε περιοχές χρειάζονται προσοχή:

  • Δήμος Ρόδου
  • Δήμος Μυτιλήνης
  • Σύρος
  • Δήμος Τροιζηνίας
  • Δήμος Χανίων

Την ικανοποίηση του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, εξέφρασε από τη Σύρο, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας διαβεβαιώνοντας ότι “όποια εμβόλια έρχονται στο Πρόγραμμα «Ελευθερία», αμέσως διοχετεύονται μέσα από το μηχανισμό στις εμβολιαστικές γραμμές”.

Εως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι 69 νησιών, κι έως το τέλος του μήνα, η πλειονότητα των κατοίκων των 16 μεγάλων νησιών, άνω των 10.000 κατοίκων.

Για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών

Για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών για το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την επομένη της έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως και 15 ετών, Έλληνες ειδικοί επισημαίνουν αναμένοντας και τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής ότι:

“Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Ωστόσο στα υπέρ είναι η προστασία μεγαλύτερων εφήβων με υποκείμενα νοσήματα και παχυσαρκία, όπως δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρίζα Τσόλια.

“Τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν αλλά να μην ξεχνάμε ότι είχαμε 3 θανάτους”, δήλωσε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος