Έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου στη Σάμο – Σώοι οι δύο από τους 4 επιβαίνοντες

Array

Έρευνες ξεκινούν οι Αρχές για τη χθεσινή πτώση ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιος Μηνάς της Σάμου. Δύο διασωθέντες και δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της συντριβής.

Ο Έλληνας σύνδεσμος και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Το ελικόπτερο κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Πρόκειται για ελικόπτερο Mi-8, μεσαίου τύπου με κάδο, το οποίο νοικιάζει η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε συνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν άνδρα ημεδαπό και τρεις άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας. Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος