Συντριβή ελικοπτέρου: Σώος ο πιλότος – Νεκρά τα δύο άτομα που περισυνελέγησαν

Array

Πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες κατέπεσε στη Σάμο, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού. Σώος εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος ο οποίος είπε ότι βγήκαν όλοι από την άτρακτο ενώ νεκρά είναι τα δυο άλλα άτομα που περισυνελέγησαν. Όπως είχε γίνει γνωστό στο δεύτερο άτομο που εντοπίστηκε έγινε ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια χωρίς τις αισθήσεις εντοπίστηκε τρίτο άτομο. Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής.

Κατά αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές αέρα που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Ακόμα έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε να ετοιμαστούν για να βοηθήσουν στην έρευνα βατραχάνθρωποι.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1) μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία του Αγίου Μηνά. Όπως είπε ήταν ενοικιασμένο από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί ενώ είπε ακόμα ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιδέρης, το ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα (3 ξένοι και Έλληνας σύνδεσμος), έπεσε στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, στον όρμο τη Πλάκας.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό έρευνες γίνονται από 3 περιπολικά σκάφη και από 2 ιδιωτικά σκάφη ενώ μεταβαίνει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ουκρανικό μισθωμένο ελικόπτερο Mi 8 το οποίο είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00.

Σχετικό Άρθρο: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Σάμου – Στην μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος