Επέστρεψε στην Τουρκία η Γαλατασαράι – Αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο με rapid test στο αεροδρόμιο (video)

Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε η αποστολή της Γαλατασαράι, καθώς της απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, μετά την άρνησή της να υποβληθεί σε πρόσθετο έλεγχο με rapid test στο αεροδρόμιο. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη, τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με rapid test.

Αυτόν τον έλεγχο επιχείρησε να αποφύγει στο αεροδρόμιο η τουρκική ομάδα Γαλατά Σαράι η οποία επρόκειτο να λάβει μέρος σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τουρκική ομάδα αναχώρησε από το αεροδρόμιο με στελέχη της να κάνουν λόγο για προσβολή των δικαιωμάτων τους.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφέρει:«Ζητήθηκε όπως συμβαίνει από πάρα πολλούς ταξιδιώτες να γίνει ένα πρόσθετο τεστ δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσο θέμα , θα ήταν πάρα πολύ απλό η ομάδα να υποβαλλόταν σε νέο τεστ. Είναι προσβολή δικαιωμάτων να θέσεις κάποιον σε πρόσθετο έλεγχο για την είσοδο σε μία χώρα»;

Ο προπονητής της ομάδας Φατίχ Τερίμ αποκάλυψε ότι η αποστολή γνώριζε πως θα υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα ο προπονητής της Γαλατασαράι δήλωσε: «Πήγαμε όλοι με τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχουμε υποβληθεί σε τεστ. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα κάναμε ένα γρήγορο τεστ όταν προσγειωθούμε. Είπαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, τουρίστες που περνάνε χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ. Από εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μόνο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Να επιστρέψουμε πίσω».

Η υπόθεση απασχόλησε εκτενώς και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία μάλιστα ανέφεραν πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος