Εορταστικά γεύματα σε οικογένειες και άστεγους από τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά

Συνολικά 1.200 εορταστικά γεύματα -ανά ημέρα- από σήμερα Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, δώρα και λαμπάδες για τα παιδιά, καθώς και πακέτα με πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες θα προσφερθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ωφελούμενους και τους άστεγους που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Συγκεκριμένα για αυτές τις τρεις ημέρες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «θα μοιράζονται τα γεύματα αγάπης σε άστεγους που βρίσκονται στον δρόμο, καθώς και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Εστία των Αθηνών, Ξενώνας άστεγων ψυχοδραστικών ουσιών (ΜyAthens), Σπίτι του Ηθοποιού, Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου).

Οι μερίδες φαγητού για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, θα περιλαμβάνουν μαγειρίτσα και πασχαλινά γλυκίσματα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα προσφερθεί πιάτο με παραδοσιακό αρνί.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι ομάδες streetwork, θα αναλάβουν τη μεταφορά των γευμάτων σε σημεία, όπου υπάρχουν άστεγοι αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μέριμνα του Δήμου Αθηναίων είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από την “ ομπρέλα” κοινωνικής προστασίας του, να χαρούν τη γιορτή του Πάσχα, χωρίς καμία στέρηση.

Από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, οικογένειες που στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α λαμβάνουν πακέτα με νηστίσιμα τρόφιμα και πασχαλινά εδέσματα. Τσουρέκια, βαφές για κόκκινα αυγά και υλικά για πασχαλινές συνταγές είναι ανάμεσα στα προϊόντα που διανέμονται κάθε μέρα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο και στα παιδιά ωφελούμενων οικογενειών, ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε και φέτος, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς πασχαλινό δώρο. Το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο μοίρασε παιχνίδια και λαμπάδες που συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», καθώς και 2.000 βιβλία – coloring books, δωρεά του Εκδοτικού Οίκου Ίκαρος.

Σύμμαχοι στο κοινωνικό έργο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για μια ακόμη φορά, στάθηκαν εθελοντικές ομάδες, οργανισμοί, εταιρείες και πολίτες, που καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κατέφθαναν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης».

Όπως αναφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων: «Το έργο που υλοποιείται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών για εμάς μετουσιώνει όλες τις έννοιες που είναι συνδεδεμένες με τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Αλληλεγγύη, αλληλοπροσφορά και ελπίδα για μια κοινωνία που νοιάζεται και προσφέρει. Καλή Ανάσταση σε όλους».

Εορταστικά γεύματα σε οικογένειες και άστεγους από τους Δήμους Αθηναίων και ΠειραιάΣτον Πειραιά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πάσχα, ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διανέμουν 1.230 εορταστικά γεύματα αγάπης από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τα εορταστικά γεύματα αφορούν στους άστεγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά και στον ξενώνα που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Επιπροσθέτως, δίνονται επαναφορτιζόμενα ραδιοφωνάκια στους διαβιούντες στον δρόμο, από το πρόγραμμα Social Innovation Piraeus, ως ένα ακόμα μέτρο άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διανομή των γευμάτων στο λιμάνι του Πειραιά και στον ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, εργαζόμενους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και την εθελοντική ομάδα ΑΛΕΞ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι άλλη μια ευχάριστη ημέρα για τον Πειραιά. Ενόψει της Αναστάσεως και της Κυριακής του Πάσχα είμαστε εδώ, με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, προκειμένου να προσφέρουμε 1.230 εορταστικά γεύματα, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι άνθρωποι που διαβιούν στο λιμάνι, στον ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., 25 Ουκρανοί που φιλοξενούμε από το Χάρκοβο, το Κίεβο και την Οδησσό και μοναχικοί Πειραιώτες.

Επιπλέον, προσφέρουμε και επαναφορτιζόμενα ραδιοφωνάκια, τα οποία είναι πολύ χρηστικά διότι φορτίζονται στα «έξυπνα» παγκάκια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στις υποδομές της πόλης και του λιμανιού. Αντιλαμβάνεστε ότι για έναν μοναχικό, άστεγο άνθρωπο το ραδιοφωνάκι είναι συντροφιά.

Πρόκειται για άλλη μια κοινωνική πρωτοβουλία και πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Ως Πειραιάς έχουμε δείξει ότι όλοι μαζί είμαστε μια «αγκαλιά» : Δήμος, η Περιφέρεια, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός. Στόχος μας είναι κανένας Πειραιώτης να μην μένει μόνος του και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει.

Ως Δήμος νιώθουμε ότι είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το ίδιο αισθάνονται κι εκείνοι κι αυτό μας ικανοποιεί. Θα καταβάλλουμε προσπάθειες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να είμαστε κοντά σ΄ αυτούς τους ανθρώπους για τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Και αυτό το Πάσχα κανείς δεν νιώθει μόνος στον Πειραιά.

Η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της αγάπης προς τον αναστημένο Θεάνθρωπο γίνεται πράξη στην πόλη μας μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Για όλους εμάς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μας είναι η δεύτερη οικογένειά μας, οπότε δεν θα

μπορούσαμε να περάσουμε μακριά τους μια κατεξοχήν οικογενειακή εορτή, όπως είναι το Πάσχα.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και μια «δεύτερη ευκαιρία» για όλους!».

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος