Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων

Περίοδος έντονης δραστηριότητας κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι οι γιορτές του Πάσχα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σταχυολογήσαμε ορισμένες ενδεικτικές δραστηριότητες από το πεδίο αυτό.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πειραιά αναφέρει : «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά θα γίνει η “νονά” για τα ωφελούμενα παιδιά της.
Με βασικό σύνθημα “κανένα παιδί του Πειραιά χωρίς δώρο και λαμπάδα το Πάσχα” η ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή των πασχαλινών ειδών στις ωφελούμενες οικογένειες των προγραμμάτων της.
Πρόκειται για μια ακόμα κοινωνική δράση, στο πλαίσιο ενός συνόλου προγραμματισμένων πασχαλινών δράσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν κατά τον εορτασμό της Ανάστασης και του Πάσχα».Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Μια ακόμη σημαντική δράση αγάπης και αλληλεγγύης βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μοιράζει χαμόγελα στα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο και λαμπάδα, προκειμένου να γίνουν πιο όμορφες αυτές οι Άγιες Ημέρες για τα παιδιά. Η δράση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς, και ενισχύει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π., που υλοποιεί με ευαισθησία όλα αυτά τα χρόνια. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ανέφερε σχετικά: «Για εμάς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά δε νοείται Πάσχα μακριά από τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.
Η ζωή μας είναι συνυφασμένη 365 μέρες το χρόνο με όλους εκείνους του συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες της ζωής.
Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε δίπλα τους όταν εορτάζουμε τη γιορτή της Αγάπης και της Ελπίδας, το Άγιο Πάσχα!
Για εμάς λοιπόν δεν υπάρχει καλύτερο πασχαλινό δώρο από το χαμόγελο αισιοδοξίας που αντικρίζουμε στα πρόσωπα αυτών των συνανθρώπων μας και ιδίως των μικρών παιδιών!
Η εντολή του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη να μην υπάρχει ούτε ένας Πειραιώτης που να νιώθει ή να είναι αβοήθητος, είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας.
Για αυτό τον λόγο καλώ για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας, να συνδράμουν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, βοηθώντας μας στον εντοπισμό αξιοπρεπών οικογενειών ή μοναχικών πολιτών που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να έρθει και για εκείνους η Ανάσταση – κυριολεκτικά και μεταφορικά – κατά το φετινό Πάσχα!
Είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, για όλες και όλους.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!».Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων

Πασχαλινές δράσεις από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει ότι: «Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θέλοντας να ανακουφίσει νοικοκυριά και δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, τις μέρες αυτές αναπτύσσει μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, πολλαπλές δράσεις για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι διανομές τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με έκτακτα πακέτα για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Επίσης, γίνεται διανομή ειδών βασικής ανάγκης σε συνδημότες μας που λόγω της κατάστασης τους, δικαιούνται ενίσχυση. Παράλληλα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, παρέχεται η δυνατότητα υλικής βοήθειας σε δικαιούχους για αγορές σε τοπικό super market, σε μία προσπάθεια να προσφέρουμε χαρά στο πασχαλινό, γιορτινό τραπέζι.

Επιπλέον, η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, ετοιμάζει πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους της πόλης μας και τα διανείμει στα μέρη όπου ο καθένας/καμία έχει καταλύσει.

Η αίσθηση της ύπαρξης κοινωνικών δομών και ενός δήμου που σκέφτεται και νοιάζεται όσους διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες στο δρόμο, έχει πέρα από στοιχείο της ολιστικής δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, την προσφορά στον άνθρωπο που καθημερινά δυσκολεύεται λόγω προσωπικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων».

Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων«Πουγκιά Αγάπης» μοιράζει ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμος: «Λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά ,παιδικά βιβλία, συσσίτια αγάπης χώρεσαν στα «πουγκιά αγάπης» που μοιράζει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποδέκτες αυτής της προσφοράς οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής που έχει καταγράψει η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και οι ωφελούμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” της ΔΗΚΕΝΙΡ.

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από πρόταση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, φιλοτέχνησαν πασχαλινές κάρτες οι οποίες θα συνοδεύσουν τις λαμπάδες για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εκτός από την προγραμματισμένη διανομή τροφίμων σε 110 άπορες οικογένειες που στηρίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, έχουν προγραμματιστεί συσσίτια αγάπης με εορταστικό φαγητό και πασχαλινές λιχουδιές.

Οι δράσεις όμως ξεπερνούν τα όρια της πόλης. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗΚΕΝΙΡ και τον Σύλλογο «Μανώλη Μαζί Μπορούμε» στηρίζουν παιδικά ιδρύματα και το Γηροκομείο Αθηνών. Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική παραγγελία, τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας “Η ΜΗΤΕΡΑ” και του Αναρρωτηρίου Πεντέλης και τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους στο Ογκολογικό Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» θα χαρούν με τα πασχαλινά δώρα τους. Για ακόμα μια φορά θα καλυφθούν και τα πρωινά γεύματα των τροφίμων στο Γηροκομείο Αθηνών τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Πασχαλινό bazaar διοργάνωσε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Γονείς και προσωπικό με αυτή τη δράση στήριξαν τη Στέγη Θηλέων “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” στο Π. Φάληρο που φροντίζει, φιλοξενεί και προστατεύει κακοποιημένα κορίτσια. Τα πασχαλινά καλάθια αγάπης που πρόσφεραν είχαν και χρηματική επιταγή για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος».

Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των ΔήμωνΣτο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως «μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, συγκέντρωσε τρόφιμα και τα διένειμε σε όλες τις ενορίες του Δήμου, προκειμένου να διατεθούν κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα σε κατοίκους της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά́ προβλήματα, καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Δυτικής Αττικής “Η Ελπίδα”.

Η έμπρακτη στήριξη ατόμων και οικογενειών, που διαβιούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
“Κανένας δημότης δεν πρέπει να μένει αβοήθητος, γι’ αυτό και φροντίζουμε να δείχνουμε με έργα και πράξεις την αλληλεγγύη μας σε όσους δοκιμάζονται για να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας».

Στην Πάτρα

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του covid και την αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, δεν επισκέφθηκε τα Ιδρύματα της Πάτρας, όμως η Δημοτική Αρχή, φρόντισε να μην λείψει η γιορταστική ατμόσφαιρα, στους φιλοξενούμενους των ιδρυμάτων.
Έτσι, εργαζόμενοι του Δήμου, επισκέφθηκαν σήμερα τα ιδρύματα της πόλης, μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου και πρόσφεραν σε μικρούς και μεγάλους, πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος