Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό των δημοτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων στέκονται οι Δήμοι, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που εξελίχθηκαν αυτές τις ημέρες. Σταχυολογήσαμε μερικές από αυτές.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣτο Χαλάνδρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο παραμένει σταθερά στο πλευρό περίπου 1.200 εξυπηρετούμενων, φροντίζοντας να καλύπτει τις ανάγκες τους, χάρη στη σταθερή ενίσχυση που λαμβάνει από τον Δήμο Χαλανδρίου αλλά και στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χορηγιών.

Στις έξτρα διανομές αγαθών που έχουν γίνει από τις αρχές Απριλίου, προστέθηκε η πασχαλινή διανομή, την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη, προκειμένου όλοι οι εξυπηρετούμενοι να λάβουν τα απαραίτητα για ένα γιορτινό τραπέζι και να εισπράξουν την περίσσια αγάπη από όλους όσοι πρόσφεραν γενναιόδωρα.

Διανεμήθηκαν νωπά κρέατα, τυριά, αναψυκτικά, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κουλούρια και βέβαια λαμπάδες.
Η δράση, όπως και όλες οι προηγούμενες βέβαια, ενισχύθηκαν χάρη στις δεκάδες, πλέον, χορηγίες εταιρειών, τοπικών επιχειρήσεων, φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, σχολείων, συλλόγων γονέων αλλά και των εκατοντάδων συμπολιτών μας».

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣτη Θήβα

«Και αυτό το Πάσχα, φροντίζουμε ώστε να μην λείψει τίποτε από κανένα πασχαλινό τραπέζι» τονίζει ο Δήμος Θηβαίων και συμπληρώνει: «Για 10η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θηβαίων, μέσω της Δομής Παροχής Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, μοίρασε τρόφιμα σε περίπου 350 οικογένειες.

Οι διανομές τροφίμων ολοκληρώθηκαν τη, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, και κάλυψαν όλο τον καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων(Δ.Ε. Θήβας, Δ.Ε. Βαγίων, Δ.Ε. Θίσβης και Δ.Ε. Πλαταιών). Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργο Παπασπύρου, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά τη διάρκεια της διανομής των τροφίμων και έδωσαν συγχαρητήρια στους εργαζομένους και τους εθελοντές για την εργατικότητά τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο, καθώς και στη δημοτική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Ιουλία Κοντού, η οποία συμμετείχε στη διανομή.

Οι ωφελούμενοι παρέλαβαν βασικά τρόφιμα (ζυμαρικά, ζάχαρη, καφέ), νωπά προϊόντα(κρέας, τυροκομικά) και προϊόντα προσωπικής υγιεινής(αφρόλουτρα και σαμπουάν). Από το γιορτινό καλάθι δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, απαραίτητη γιορτινή πινελιά για την ημέρα της Ανάστασης.
Η προσφορά τροφίμων και άλλων προϊόντων αποτελεί μια έμπρακτη δράση αγάπης σε οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Οι δράσεις του Δήμου Θηβαίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να βιώνουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του Covid-19.

Εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι και δεκάδες δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο Δήμος και φρόντισαν να γεμίσουν τα καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα, προσφέροντας από το υστέρημά τους και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Ο Δήμος Θηβαίων, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣτο Δήμο Λοκρών

Ο Δήμος Λοκρών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για τις ημέρες του Πασχα και προκειμένου να βοηθήσει τους πιο αδύναμους προέβη στη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 300 οικογένειες και άτομα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Λοκρών.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Αναλυτικά διατέθηκαν 600 κιλά κοτόπουλα 600 κουτιά γάλα, 150 κιλά όσπρια, 350 κιλά ζυμαρικά, 300 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά αλεύρι, 150 κιλά ρύζι, 50 λίτρα ελαιόλαδο, 300 τεμάχια κονσέρβες και συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, 310 τεμάχια τσουρέκια. Σε πολύτεκνες οικογένειες δόθηκαν επιπλέον μπισκότα και κρουασάν.

Ελπίζουμε και προσπαθούμε το ΝΠΔΔ για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομα του Δήμου Λοκρών να συμβάλλουμε στο βαθμό που μπορούμε στην ουσιαστική και πρακτική υποστήριξη των οικογενειών του Δήμου μας».

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς από την Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣτην Πάτρα

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεών τους για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής από τις κυβερνήσεις, συνεχίζουν την διανομή τροφίμων και συσσιτίου και αυτές τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, που πρέπει να είναι μέρες χαράς για όλο το λαό.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, η διανομή τροφίμων σε 900 οικογένειες (περίπου 2.500 συμπολίτες μας), ενώ το Μ. Σάββατο, θα γίνει και η διανομή γεύματος σε 200 συμπολίτες μας, που θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του Πάσχα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η φιλοξενία αστέγων στο Υπνωτήριο του ΚΟΔΗΠ, που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Μπουκαούρη, στους οποίους παρέχονται όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες, για την καλύτερη διαβίωσή τους.
Οι πόροι για τα τρόφιμα, που χρησιμοποιούνται στις δράσεις για την στήριξη των συμπολιτών μας προέρχονται κυρίως από το ταμείο του Δήμου αλλά και από προσφορές συνανθρώπων μας, φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Ο Δήμος και ο ΚΟΔΗΠ, ευχαριστούν τους εργαζόμενους των δομών, που με συνέπεια παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Ο Δήμος στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις, τα πιο φτωχά και χτυπημένα από την λιτότητα και τη φτώχια τμήματα του λαού, μακριά από κάθε λογική φιλανθρωπίας, βοηθώντας τα να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Παράλληλα, συνεχίζει να διεκδικεί κονδύλια από την κυβέρνηση, αύξηση μισθών και συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας και κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα), προκειμένου να ζουν οι λαϊκές οικογένειες τη ζωή που δικαιούνται και τους αξίζει».

Σχετική είδηση: Πασχαλινές δράσεις και κoινωνικές πρωτοβουλίες των Δήμων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος