Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της κόντρας για τα sms και οι ανακοινώσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσέλευση ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής.

Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε. Αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και βέβαια δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Δρόσος προχώρησε σε μία δήλωση όπου ζήτησε να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εκλογής, κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Υπήρξαν κάποιες πληροφορίες ότι οι αναφορές αφορούσαν σε sms που είχαν σταλεί από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη για να προσέλθουν τα μέλη στις κάλπες.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του κάλεσε τα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία ότι δεν τους βρίσκουν. “Εφιστώ την προσοχή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις εκατοντάδες καταγγελίες” τόνισε και ανέφερε και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Πάνω σε αυτό υπήρξε αντίδραση από την πλευρά πηγών της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι δεν υφίσταται τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση, καθώς όπως επισήμαιναν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αλλά και στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν εκπρόσωποι και από τους δύο υποψηφίους, οι οποίοι μπορούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε ότι αφορά το θέμα της απουσίας τηλεφωνικών γραμμών, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι υπήρχαν αρκετές στην Κουμουνδούρου, αλλά υπήρξαν στιγμές όπου έπεσαν όλοι μαζί και υπήρξε υπερφόρτωση αυτής της διαδικασίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Οι γραμμές όμως ήταν αρκετές προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και στο μεγαλύτερο βαθμό αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιλύθηκαν όλα, αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό αντιμετωπίστηκαν.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος