Αγριεύει η κόντρα στο ΚΙΝΑΛ — Αντιπαράθεση με αιχμές των δύο υποψηφίων (video)

Εκτροχιάζεται η αντιπαράθεση στο ΚΙΝΑΛ, λίγα 24ωρα πριν την τελική αναμέτρηση για την εκλογή Πρόεδρου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατήγγειλε πως υπάρχουν ευρήματα νοθείας στον πρώτο γύρο των εκλογών επικαλούμενος την ύπαρξη ψηφοδελτίων που πλεονάζουν και ζητά «εις βάθος διερεύνηση». Η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών συνεδριάζει μετά την επιστολή Παπανδρέου για να διερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες. Από την πλευρά του Ν.Ανδρουλακη συνεργάτες του σχολιάζουν ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ανοίγει ένα τέτοιο θέμα τρεις ημέρες πριν τις κάλπες και αφού έχει εγκριθεί ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα από την Επιτροπή Διενέργειας Εκλογών στην οποία εκπροσωπούνται όλοι οι υποψήφιοι. Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη ενότητας. Διευκρινίσεις με νέα ανακοίνωσή του δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνεται με αφορμή δημοσιεύματα ότι “ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της Κυριακής και αυτό που ζητά ο κ. Παπανδρέου είναι να διερευνηθεί το θέμα για να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες οι εκλογές στον δεύτερο γύρο”.

Αντιπαράθεση με αιχμές

Φωτιά στην προεκλογική αντιπαράθεση βάζουν οι καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Τρεις ημέρες πριν τις κάλπες, που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο, ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του προς την εκλογική επιτροπή του κόμματος υποστηρίζει ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους εγγεγραμμένους.

“Υπήρξαν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας, έχω ζητήσει να διερευνηθούν γιατί το βασικό για μένα είναι οι εκλογές στο δεύτερο γύρο να γίνουν με τον πιο διάφανο και δημοκρατικό τρόπο” δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την Ρόδο ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη ενότητας.

“Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να ενωθούμε. Να ξαναγίνουμε κόμμα, όχι να κοιτάει ο ένας ποιον Πρόεδρο ψηφίζει ο άλλος” ανέφερε.

Συνέχεια και στην κόντρα των δύο, σημειώθηκε μετά τον χαρακτηρισμό “άκαπνος” που απέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

“Με άκαπνους έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ένα μεγάλο κίνημα” ήρθε η απάντηση από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου να αναφέρει: Με στενοχώρησε η απάντησή του γιατί ήταν προσβολή στο ΠΑΣΟΚ. Άκαπνος ο Γεννηματάς; Η Μερκούρη; Ο Παπανδρέου;

Την στάση των υποψηφίων για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ απέναντι στις συνεργασίες σχολίασε ο Αλέξης Τσίπραςq “Nομίζω ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα κληθεί να πράξει, εκ των πραγμάτων, ένα κόμμα το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει από μόνο του τη διακυβέρνηση”

Το βράδυ της Παρασκευής πέφτει η αυλαία της προεκλογικής δραστηριότητας των δύο υποψηφίων.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη, Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος