Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από Κολωνό. Σε νέες αποκαλύψεις ατόμων που την κακοποίησαν σεξουαλικά είναι διατεθειμένη να προβεί η 12χρονη από τον Κολωνό. Ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της ανήλικης κατέθεσε αίτηση για συμπληρωτική κατάθεση της 12χρονης και ζήτησε τη φύλαξη του σπιτιού της μετά την επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα με μαχαίρι. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στον πολιτικό κόσμο, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι το 12χρονο κορίτσι «είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία».

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της 12χρονης Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικα. Αντίστοιχο αιτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου από την έτερη δικηγόρο της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

«Σήμερα λοιπόν το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Δεν είναι εδώ σήμερα θα απαντήσει όταν απαντήσει. Το ζήτημα φυσικά που είναι το πιο κεφαλαιώδες είναι η ασφάλεια και η απειλή της ζωής του παιδιού», είπε η κα Λεγάκη.

Στη νέα αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατονομάζει 6-7 νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν. Στη δήλωσή της η Κα Λεγάκη συσχετίζει αυτή την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα.

Τη Δευτέρα πάντως, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας του, η οποία το έχει πάρει υπό την προστασία της. “Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει” καταγγέλλουν οι δικηγόροι του κοριτσιού.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Λίγο καιρό πριν, αστυνομικοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά εν είδει αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σταμάτησαν το αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά νύχτα από την Αθήνα στο μέρος όπου διαμένουν. Τα έβγαλαν έξω με προτεταμένα τα όπλα με τα παιδιά κατατρομοκρατημένα, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στους αστυνομικούς που τα συνόδευαν και έλεγαν ότι είμαστε συνάδελφοι. Και συνέχιζαν στα τρομοκρατημένα παιδιά να έχουν προτεταμένα τα όπλα. Και όταν πια έληξε αυτή η θεατρική παράσταση τρόμου δήλωσε η αστυνομία ότι ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχο» είπε από πλευράς της στην ΕΡΤ η άλλη δικηγόρος κα Λεγάκη.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ανακάλυψη του ανθρώπου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επιτέθηκε στο παιδί και παραλίγο να τον σκοτώσει. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτησή της και ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού και φοβάμαι ότι η στάση της Πολιτείας» πρόσθεσε.

Π. Τσαπανίδου: Πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία το 12χρονο κορίτσι

«Η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, που το κύκλωμα του Κολωνού εξέδιδε σε παιδοβιαστές, μας έχει σοκάρει όλους», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι, όμως, «έξι μήνες μετά μας κόβεται η ανάσα όταν μαθαίνουμε πως το παιδί, όλο αυτό το διάστημα, είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις για να μη μιλήσει, από τα μέλη του κυκλώματος και τον κατηγορούμενο κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι αποκορύφωμα ήταν «η επίθεση με μαχαίρι από κουκουλοφόρο μέσα στο ίδιο της το σπίτι και ο τραυματισμός της μικρής».

Αφού επισημαίνει ότι «μπορούμε όλοι να φανταστούμε τον τρόμο που ζει το κοριτσάκι», σχολιάζει: «Όλοι εκτός από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Που το έχουν εγκαταλείψει, χωρίς φύλαξη, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει». 

Καταληκτικά η κ. Τσαπανδίου αναφέρει ότι «αναρωτιέται κανείς. Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;».

«Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!» απαντά η Νέα Δημοκρατία

«Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!» απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, συμπλρώνοντας ότι «με αφορμή την καταγγελλόμενη επίθεση κατά της 12χρονης, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου επανέφερε τον ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 12χρονης κοπέλας».

«Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, κ. Απόστολο Λύτρα, κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνεντεύξεών του τον Νοέμβριο του 2022 και αναπαρήχθησαν από πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, εκπομπές κτλ».

Η ανακοίνωση συνεχίζει, τομνίζοντα ότι «σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, η Υφυπουργός, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο ερωτών Βουλευτής ζητούσε να μάθει τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία, την ψυχολογική στήριξη και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανήλικη.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ως όφειλε, απάντησε στη Βουλή, βάσει των εκθέσεων των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουδεμία νέα πληροφορία δεν έδωσε, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστές.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ήδη απαντηθεί εδώ και μήνες από την ίδια την Υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση επιμένει να επαναφέρει ψευδείς ειδήσεις εργαλειοποιώντας με κυνισμό ακόμα και τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και αδιαφορώντας σταθερά για την αλήθεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος