ΕΙΝΑΠ: Πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών για το θάνατο του 16χρονου

Array

«Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε το κεφάλι του 16χρονου, και σε όποιους του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά στήριξε  τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και επισημαίνει πως: «Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα και παραμονή της οδυνηρής επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. O 16χρονος καταλήγει λίγες μέρες αργότερα.

Η επανάληψη και η συστηματικότητα των περιστατικών αστυνομικής βίας με θύματα νεαρά άτομα της Ρομά κοινότητας καθιστά πλέον προφανές ότι δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη για αυτά τα αιματηρά περιστατικά τα οποία είχαν κατ’ ουσίαν προαναγγελθεί».

Η ΕΙΝΑΠ συμπληρώνει πως: «Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αλλά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Η κυβέρνηση οφείλει να μην αδρανεί, να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για τους ευάλωτους νέους Ρομά αλλά και όλα τα μέλη περιθωριοποιημένων κοινωνιών, και να τιμωρεί αυστηρά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι:  «Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια του 16χρόνου Κώστα Φραγκούλη και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς συγκάλυψη και για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο θύμα και την οικογένεια του. Καμία αναμονή! Καμία ανοχή».

Σχετική είδηση: Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου Ρομά στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης- Κατέληξε μετά από 9 ημέρες νοσηλείας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος