Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου Ρομά στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης- Κατέληξε μετά από 9 ημέρες νοσηλείας

Κατέληξε σήμερα στις 10:10 παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών  ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης  που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας.
Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν επί 9 ημέρες ο 16χρονος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου επισημαίνεται ότι οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Οι συγγενείς του άτυχου 16χρονου δήλωναν μέχρι και χθες ότι οι γιατροί είχαν σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντιδράσει ο εγκέφαλος. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Ο θάνατος του 16χρονου δρομολογεί δικαστικές εξελίξεις. Ο 34χρονος αστυνομικός θα κληθεί να απολογηθεί εκ νέου, την ώρα που αναμένεται και η απόφαση του  συμβουλίου πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυνομικού είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Στο μεταξύ σε γενική επιφυλακή για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους» τέθηκε το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, λίγα λεπτά αφότου κατέληξε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Τ. Θεοδωρικάκος: Βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου – Να σεβαστούν όλοι τη Δικαιοσύνη

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας ταυτόχρονα να σεβαστούν όλοι τη Δικαιοσύνη, με ανάρτηση που έκανε στα social media λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του νεαρού.

Στην ανάρτηση του ο Υπουργός αναφέρει: «Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό».

Θρήνος στον καταυλισμό “Αγία Σοφία” για τον θάνατο του 16χρονου

Βαρύ είναι το κλίμα στον καταυλισμό Αγία Σοφία, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει στο σπίτι του 16χρονου, προκειμένου να συλλυπηθεί και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Στο σπίτι καταφθάνουν εκπρόσωποι των Ρομά από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη θα γίνει την Πέμπτη (15/12) στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου στις 10:00.

Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά: Zητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 16χρονου

“Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη” τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Μάκης Μπόντης μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

«Περιμέναμε ένα θαύμα. Αφού δεν έγινε ζητάμε από τη δικαιοσύνη να μπορέσει να απαλύνει τον πόνο όλων, έτσι ώστε να μην γίνονται τέτοια ατυχήματα και αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά» δήλωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος