Έγκλημα – Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των δραστών (video)

Αποτυπώματα και DNA των δραστών της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά αναζητούν οι αστυνομικοί, καθώς θεωρούν ότι οι δολοφόνοι είναι σεσημασμένοι με ποινικό παρελθόν και από παλαιότερες εισβολές σε σπίτια.

Οι δράστες έχουν επικηρυχθεί με 300.000 ευρώ και όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, μπορεί να επικοινωνεί στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-64.42.694 και 210-64.11.111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η σορός της 20χρονης μεταφέρεται  στην Αλόννησο, και αύριο αναμένεται η κηδεία.

Βάσει της μαρτυρίας του συζύγου της 20χρονης το Εγκληματολογικό σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων:

· Οι δύο ένοπλοι, ύψους περίπου 1,80, αδύνατοι, λευκό το χρώμα τους.

· Ο ένας κρατούσε ασημί περίστροφο, και ο άλλος μαύρο πιστόλι.

· Φορούσαν κουκούλες Full Face

· Ο τρίτος ήταν μετρίου αναστήματος, ευτραφής, ύφος 1,72 και μελαμψός.

· Ο τρίτος Φορούσε μπαλακλάβα.

Τι δείχνει κάμερα ασφαλείας:

‘Ωρα : 5.22 ξημερώματα Τρίτης

· Απόσταση 70 μέτρων από τη μεζονέτα του ζευγαριού

· Ένα άτομο που φοράει τζόκεϊ, ασυνήθιστο για την ώρα, και έχει σακίδιο πλάτης.

· Ίσως πρόκειται για τον “τσιλιαδόρο” της συμμορίας

Η μονοκατοικία που βρέθηκε στο στόχαστρο, έχει εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό. Από εκεί εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες. Το συγκεκριμένο modus operandi παραπέμπει σε αυτό που ακολουθούν ομάδες ληστών με έδρα τη δυτική Αττική και στο πλαίσιο αυτό ερευνάται και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. :

  • 300 ποινικοί με βαρύ ποινικό παρελθόν
  • Κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα
  • Ληστές που έχουν βασανίσει ιδιοκτήτες σπιτιών
  • Συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική

Οι τρεις καταζητούμενοι δεν δίστασαν να απειλήσουν με όπλο και το 11 μηνών βρέφος του ζευγαριού προκειμένου να τους παραδώσουν και άλλα χρήματα παρά τη λεία σημαντικού χρηματικού ποσού και κοσμημάτων που απο την πρώτη στιγμή τους αποκάλυψαν πού βρίσκονται.

Η αγριότητα του εγκλήματος αποτυπώνεται στην ιατροδικαστική έκθεση. Η 20χρονη βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν ο κακοποιός τής έκλεισε το στόμα, είτε με ύφασμα είτε με τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα έφραξε τη μύτη με τα χέρια του.

Η μητέρα της 20χρης Carol,  ταξίδεψε από την Αλόννησο για την Αθήνα, ενώ ο πατέρας της λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και προβλημάτων κίνησης, παραμένει στο σπίτι σιωπηλός και μόνος.

Οι κάτοικοι της Αλοννήσου, συντετριμμένοι εικάζουν ότι η 20χρονη έχασε τη ζωή της προστατεύοντας τη ζωή της 11μηνης κόρης της, αφού όπως λένε, η σωματική ρώμη της Carol, της επέτρεπε να αντιδράσει, όμως το μένος ενός εκ των δραστών ήταν τέτοιο και τόσο, που άφησε το κορίτσι δίχως ανάσα.

Αυστηροποίηση των ποινών που εκτίουν κρατούμενοι για ειδεχθή αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

“Τα ισόβια να είναι ισόβια”

Αυτοί που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μείνουν για την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή”, τόνισε το πρωί στην ΕΡΤ ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. “Να πιάσουμε τους δράστες, αλλά όχι σε 12 χρόνια να είναι πάλι έξω”, τόνισε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας για ατιμωρησία και για σωφρονισμό που έχει αποδειχθεί ανέφικτος. Ο εγκληματίας να ξέρει ότι “θα σαπίσει από τα 26 στη φυλακή και θα φύγει με φέρετρο, αν τα ισόβια είναι ισόβια τότε είναι αποτρεπτικός παράγοντας” ,τόνισε.

“Δεν έχει η Ελλάδα ηπιότερες ποινές από άλλα κράτη”

Από την πλευρά του ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος, εκτίμησε ότι “πολλοί και μέσα από τη φυλακή συνεχίζουν να οργανώνουν συμβόλαια θανάτου, ενώ νομίζουμε ότι με μια τιμωρία το πρόβλημα θα λυθεί δια παντός”. Η εγκληματολογική λογική υπολογίζει πολύ περισσότερο να μην συλληφθεί ο δράστης, άρα πρέπει να αρχίσουμε από την πρόληψη και όχι από τη φυλάκιση, με ψυχραιμία και σταθερές βάσεις. Δεν έχει η η Ελλάδα ηπιότερες ποινές από άλλα κράτη και είναι προσβολή στη Δικαιοσύνη να μιλάμε για ατιμωρησία”, τόνισε ο κ. Βλάχος.

Η τεχνολογία είναι βοηθητική και για τους εγκληματίες

Ο σωφρονισμός στις φυλακές δεν έχει επιτευχθεί, χρειάζεται πρόληψη”, συμφώνησε η κλινική εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου, και πρόσθεσε ότι η τεχνολογία είναι βοηθητική και για τους εγκληματίες. “Δεν αποκλείεται μέσω διαδικυακής παρακολούθησης να ήξεραν οι δράστες στοιχεία για την περιουσία, τα οικονομικά και την καθημερινότητα των θυμάτων. Ολοένα και πιο συχνά η τεχνολογία συνδέεται με την εγκληματικότητα”, ανέφερε η κλινική εγκληματολόγος.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Νίκος Κουντούρης, Κώστας Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Καλαφάτης , Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος