Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έπνιξαν την 20χρονη με γυμνά χέρια – Πού στρέφονται οι έρευνες (video)

Η αγριότητα των αδίστακτων ληστών που δολοφόνησαν την 20χρονη γυναίκα, μπροστά στο μωρό της, αποτυπώνεται στην ιατροδικαστική εξέταση. Η 20χρονη βρήκε ασφυκτικό θάνατο στα χέρια των κακοποιών που τη βασάνισαν.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας. Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία εξήγησαν ότι ο δράστης έκλεισε το στόμα της 20χρονης είτε με κομμάτι από ύφασμα είτε με τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη έφραξε τη μύτη της.

“Δεν περιγράφεται αυτό, σε κανέναν να μην τύχει, να μην γίνει σε κανέναν άλλο ποτέ ξανά. Η αστυνομία θα τους πιάσει , ξέρει τη δουλειά της…” δήλωσε ο σύζυγος της 20χρονης.

Η Αστυνομία αναζητά τα λάθη των κακοποιών που θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά τους, εστιάζοντας στον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα ρούχα που έπιασαν για να δέσουν και να βασανίσουν την 20χρονη γυναίκα.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε μέλη συμμοριών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για βίαιες επιθέσεις σε σπίτια των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τους αδίστακτους κακοποιούς. Κι αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι τρεις εγκληματίες έμειναν για τουλάχιστον 45 λεπτά στο σπίτι, κινήθηκαν για ώρα σε όλους τους χώρους και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Όπως έχουμε αναφέρει εκτιμούν ότι είναι σεσημασμένοι.

Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν:

-300 ποινικοί με βαρύ ποινικό παρελθόν

-Κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα

-Ληστές που έχουν βασανίσει ιδιοκτήτες σπιτιών

-Συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική

Σημειώνεται ότι το σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά έχει εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό. Από εκεί εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες. Το συγκεκριμένο modus operandi παραπέμπει σε αυτό που ακολουθούν ομάδες ληστών με έδρα τη δυτική Αττική, που χτυπούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου που βρίσκονται κοντά στις εξόδους της Αττικής Οδού, μέσω της οποίας οι δράστες επιστρέφουν στην έδρα τους. Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπαίνει υλικό από κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό οχημάτων που κινήθηκαν προς την έξοδο της Αττικής Οδού που βρίσκονται κοντά στο σπίτι.

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Αλοννήσου

Σε κατάσταση σοκ για την άγρια δολοφονία είναι η κοινωνία στην Αλόννησο, όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο η 20χρονη ενώ όσοι τη γνώρισαν μιλούν για ένα χαρισματικό και χαρούμενο κορίτσι. Η 20χρονη έφυγε από την Αλόννησο όταν πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και παντρεύτηκε τον 33χρονο πιλότο.

Αυστηροποίηση των ποινών που εκτίουν κρατούμενοι για ειδεχθή αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

“Πρόθεση της επιτροπής είναι να προτείνει σε λίγες μέρες από σήμερα μαζί με το σύνολο των αλλαγών, από τη νομοθετημένη έκτιση της ποινής για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της υφ΄ όρων απόλυσης από τα 2/5 στα 4/5. Τα 4/5 στα ισόβια είναι τα 20 χρόνια”.

“Δεν μπορεί να έχουμε τον τελευταίο μήνα αυτά που έχουμε ζήσει στη χώρα μας… Δε μπορεί η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να χειρίζεται την Ελληνική Αστυνομία με βάση το πολιτικό σχέδιο που έχει στο μυαλό της και όχι με βάση την ασφάλεια του πολίτη” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ 9.89, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Οι δράστες του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά επικηρύχτηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

Πηγή:ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Νίκος Κουντούρης, Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος