Δωρεά οργάνων: Ενός λεπτού σιγή για το μεγαλείο του μικρού Θωμά (video) – Η ευχή της μητέρας

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το απόγευμα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον άτυχο μικρούλη Θωμά από τα Γρεβενά, το 6χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή. Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να χαρίσουν ζωή.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Προτού ξεκινήσουν οι 16 γιατροί υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής για την απόφασή τους να μοιράσουν ζωή σε παιδιά που χαροπαλεύουν. Σε αυτό τους συνόδευσε η ευχή της μητέρας να συνεχίσει η καρδιά του παιδιού να χτυπά για πολλά χρόνια.

“Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά”

Η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά: “Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει” ακούστηκε να λέει.

Πού θα δωσουν ζωή τα όργανα του Θωμά

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρθηκε στον Άραξο όπου περίμενε αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών επίσης στο Μπέργκαμο και το έτερο τμήμα άλλο παιδάκι στη Ρώμη, ενώ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μικρούς λήπτες οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Λεφτά για απινιδωτές αντί στεφάνων ζήτησαν οι γονείς

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς του Θωμά ζητήσαν αντί στεφάνων στην κηδεία να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών για τα σχολεία των Γρεβενών. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Θωμάς έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδωσε μετά από ανακοπή που υπέστη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος