Δώρα ζωής από τους γονείς του 19χρονου από την Άρτα και του 6χρονου από τα Γρεβενά – Σε εξέλιξη οι μεταμοσχεύσεις οργάνων

Συγκίνηση προκαλεί το μεγαλείο ψυχής δύο οικογενειών που σε διάστημα λίγων ωρών έχασαν τα παιδιά τους, έναν 19χρονο από τροχαίο και έναν 6χρονο από ανακοπή καρδιάς. Παρά τον πόνο τους, αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή με τα όργανα των παιδιών τους και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων.

Η αερογέφυρα ζωής για 4 ανθρώπους ξεκίνησε από τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Στις 5 το πρωί έφτασαν στο Νοσοκομείο οι ομάδες γιατρών από τη Θεσσαλονίκη, το Ωνάσειο και τα Γιάννενα και πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργό Κέντρο είχε ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση της καρδιάς του 19χρονου από την Άρτα που τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο στο Αγρίνιο.Το πολυπόθητο δώρο έλαβε ένας 49χρονος.

Το ήπαρ του 19χρονου έλαβε ένας 45χρονος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Ο ένας νεφρός πρόκειται να μεταμοσχευθεί σε ένα παιδί 14 ετών επίσης στο Ιπποκράτειο, ενώ τον άλλο νεφρό θα λάβει ένας 53χρονος στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι γονείς του 19χρονου περίμεναν να γίνει ένα θαύμα, όμως τα τραύματα που έφερε στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρά, έτσι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Τα ξημερώματα (08/01/23) ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 6χρονου παιδιού από τα Γρεβενά που κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τα όργανα του 6χρονου Θωμά θα δοθούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ προσφέρθηκαν στην Ιταλία.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακο νοσοκομείο. Οι γονείς του 6χρονου Θωμα με μήνυμα στους γιατρούς εύχονται να πάνε όλα καλά.

Την Κυριακή στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του εξάχρονου Θωμά, στον ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος