Δικηγόρος Κρητικών κατηγορούμενων: Αψυχολόγηγητη ενέργεια να κρυφτούν το πρώτο 48ωρο – Να κριθούν δίκαια (video)

«Ήταν κάτι που δεν ήθελε κανένας. Ήταν καταδικαστέο γεγονός» δήλωσε στην ΕΡΤ ο  Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος, των δύο Κρητικών που επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο των Γερμανών τουριστών κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ανάγκη για ισότιμη μεταχείριση των πελατών του λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Μιλώντας στην μίλησε στηνεκπομπή «Συνδέσεις» για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στον Μυλοπόταμο τόνισε ότι όλους τους ενοχλούν αυτά τα περιστατικά.

«Λίγο πολύ όλοι μας ενοχλούμεθα. Κατανοώ ότι σαν χώρα έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν» υποστήριξε στην ΕΡΤ ο κ. Βέρρας εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα τις ενστάσεις του για την έκταση που έλαβε το συμβάν.

«Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους, Δικαιοσύνη. Φαντάζομαι ότι εκείνο που μετράει είναι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» δήλωσε εστιάζοντας ότι οι πελάτες του πρέπει να κριθούν δίκαια και να μην επηρεαστεί η Δικαιοσύνη από την προβολή που πήρε το βίαιο περιστατικό εναντίον των Γερμανών τουριστών.

«Να μη φτάσουμε στο σημείο οι Έλληνες να είναι σε μειονεκτικότερη θέση έναντι του Νόμου», πρόσθεσε ο συνήγορος των δύο δραστών της επίθεσης.

O ίδιος σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα δύο αδέλφια δεν παραδόθηκαν αμέσως το απέδωσε στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

«Το αυθόρμητο της εμφάνισης ενώπιον των Αρχών είναι αυτό που πρέπει να κρατάτε. Το άλλο (σ.σ. η διαφυγή για 24 ώρες) είναι μια αψυχολόγητη αντίδραση. Συναντάται καθημερινώς», επισήμανε.

«Ήταν δύο ανόητες οδηγικές συμπεριφορές»

«Αν θέλει κάποιος να κρυφτεί, κρύβεται. Εμείς εμφανιστήκαμε με δική μας πρωτοβουλία» υποστήριξε ο συνήγορος των δύο Κρητικών. Ο ίδιος χαρακτήρισε την στάση του ως «δύο ανόητες οδηγικές συμπεριφορές δύο ανόητων οδηγών που εμπλέκονται στο όλον συμβάν».

Με αυτή την έκφραση ο κ. Βέρρας επιχείρησε να επιμερίσει μέρος της ευθύνης και σε έναν από τους Γερμανούς επιβάτες του νοικιασμένου οχήματος στο Μυλοπόταμο, ο οποίος είναι εύσωμος και ιδιαίτερα γυμνασμένος.

«Ο συγκεκριμένος Γερμανός καταδίωξε κάποια στιγμή τον Έλληνα οδηγό γιατί νόμιζε ότι του είχε αγγίξει το όχημα. Τον κυνηγάει και τον προλαβαίνει. Του κλείνει το δρόμο. Κατεβαίνει κάτω και τον γρονθοκοπεί. Σωματικές βλάβες έχει μόνο ο Έλληνας, δεν έχει ο Γερμανός» υποστήριξε ο κ. Βέρρας κάνοντας λόγο για δυσμενή μεταχείριση των πελατών του.

Και όπως πρόσθεσε, υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαιώνει όσα δήλωσε σχετικά με τον τραυματισμό του Έλληνα οδηγού του αγροτικού οχήματος που εμβόλισε -κατ’ επανάληψη- το λευκό ΙΧ των Γερμανών τουριστών.

Δικηγόρος Κρητικών κατηγορούμενων: Αψυχολόγηγητη ενέργεια να κρυφτούν το πρώτο 48ωρο – Να κριθούν δίκαια (video)

Τυφλωμένος από τα αίματα ήταν ο Κρητικός οδηγός

«’Έχει μώλωπες στο πρόσωπο, στον αυχένα, στα μάτια…. Τυφλωμένος από το θυμό γι’ αυτό που υπέστη ο Έλληνας έκανε τη λάθος κίνηση» εξιστόρησε στην ΕΡΤ ο κ. Βέρρας.

Περιγράφοντας το βίντεο της καταδίωξης των Γερμανών που παρουσίασε η ΕΡΤ ο συνήγορος των κατηγορουμένων το χαρακτήρισε ως την τελευταία πράξη του συμβάντος.

«Μια σωματική βλάβη του Γερμανού έφερε αυτό που είδατε», ανέφερε ο κ. Βέρρας εστιάζοντας ότι καθημερινά συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στους ελληνικούς δρόμους. «Το γεγονός ότι συμμετέχει ένας Γερμανός υπήκοος αυτό το πράγμα έκανε να δοθεί μια διάσταση υπέρμετρη», συμπλήρωσε.

Άποψη την οποία αντέκρουσε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, παρουσιαστής της εκπομπής «Συνδέσεις» τονίζοντας ότι δεν συμβαίνουν καθημερινά τέτοια περιστατικά βίαιης οδηγικής συμπεριφοράς.

Οι δύο άνδρες 38 και 36 ετών κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα. Ο 38χρονος που κατηγορείται ότι τράβηξε και μαχαίρι είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με ρόπαλο σε βάρος 26χρονου, ενώ ο 36χρονος συνεργός του είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος