Μυλοπόταμος: Σοκάρει το μένος της επίθεσης κατά των Γερμανών τουριστών – Το αποκλειστικό βίντεο που «καίει» τον δράστη

Array

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε χθες η ΕΡΤ από την επίθεση κατά οικογένειας Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο δείχνοντας τη στιγμή που το φορτηγάκι των δύο Κρητικών εμβολίζει το αυτοκίνητο τους και στη συνέχεια το καταπλακώνει. Η παρέμβαση των ντόπιων απέτρεψε τα χειρότερα.

Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για επίσπευση της έρευνας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος εκ νέου στο επεισόδιο, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. «Η Αστυνομία έκανε αυτό που πρέπει και προχώρησε στη σύλληψη των δυο δραστών και τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετική είδηση: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση με τους Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο

Στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ κατ’ αποκλειστικότητα φαίνεται ο 38χρονος οδηγός να ακινητοποιεί το όχημα των τουριστών, αλλά δεν σταματά εκεί. Κάνει όπισθεν και χτυπάει με σφοδρότητα για δεύτερη φορά το άσπρο αυτοκίνητο.

Οι πρωτοφανείς σκηνές καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας σε κεντρικό δρόμο του χωριού Πέραμα στον Μυλοπόταμο, όπου κατέληξε η ανεξέλεγκτη καταδίωξη. Όπως αποκαλύπτει το βίντεο-ντοκουμέντο, επικράτησε πανικός. Κάτοικοι του χωριού περικυκλώνουν το μαύρο φορτηγάκι των δύο κατηγορουμένων και ακινητοποιούν τον οδηγό που προσπαθεί μαινόμενος να προσεγγίσει τους τουρίστες. Χάρη σε αυτούς τα μέλη της οικογένειας Γερμανών κατάφεραν να φυγαδευτούν και έτσι δεν πήρε ακόμα πιο δραματική τροπή η φρενήρης καταδίωξη.

Το βίντεο-ντοκουμέντο «καίει» τον 38χρονο οδηγό ο οποίος παραδόθηκε σε αστυνομική περίπολο που είχε περικυκλώσει το χωριό Λιβάδια, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Ο 36χρονος συνοδηγός προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν με γροθιές προκαλώντας τους τραύματα στο πρόσωπο.

Η οικογένεια των Γερμανών υποδέχτηκε με μεγάλη ανακούφιση την είδηση ότι η Αστυνομία κρατά τους δύο Κρητικούς που τους επιτέθηκαν με αγριότητα. «Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάσουμε μηχανάκια σήμερα, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη» είπε στην ΕΡΤ.

Ο 38χρονος που κατηγορείται ότι τράβηξε και μαχαίρι είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με ρόπαλο σε βάρος 26χρονου, ενώ ο 36χρονος συνεργός του είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε: «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Οι Γερμανοι τουρίστες λένε ότι υπάρχουν μάρτυρες που είδαν το μαχαίρι, όπως είπαν «υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν».

Ο 38χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον Ανακριτή.

Πηγή ΕΡΤ, ΕΡΤ Χανίων: Σοφία Θεοδωράκη, Ευτυχία Πενταράκη, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος