Δ. Σαρηγιάννης: Στις 15/7 η κορύφωση του πανδημικού κύματος – Ατυχής η κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ (video)

Στον απόηχο της δημοσίευσης της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης για τη διασπορά του κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στην ΕΡΤ λέγοντας ότι «δε διευκολύνει στο να παρακολουθήσει κανείς τη δυναμική της πανδημίας, ειδικά τώρα που είμαστε σε φάση κορύφωσης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ ως «ατυχή» και εστίασε στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης, την οποία αναμένει στις 15 Ιουλίου.

«Υπάρχουν περιοχές όπως το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάρος, Μύκονος, η Σαντορίνη, περιοχές έντονα τουριστικές, που είναι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος» διευκρίνισε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος μίλησε για τοπική ανοσία που θα δημιουργηθεί στην περιοχή επισημαίνοντας ωστόσο «το τι θα γίνει τον Αύγουστο εξαρτάται από τις τουριστικές ροές».

Μιλώντας για την Αττική επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αντίθεση με τη Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) και τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη) όπου το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε επίσης ότι «είναι λάθος η οπτική “κάθομαι, το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα”». Σύμφωνα με τον επιστήμονα, στις περιοχές που δείχνουν να έχουν δυναμική στην εξάπλωση των νέων παραλλαγών του ιού πρέπει «να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και να τηρούνται ακόμα περισσότερα τα μέτρα προστασίας».

«Να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ ειδικά σε εργαζόμενους σε δουλειές που έχουν πολύ μεγάλη επαφή με το κοινό» πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Με αυτό τον τρόπο, όπως είπε στην ΕΡΤ, «θα δώσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες προκειμένου να είναι ασφαλείς και να διασφαλίσουμε ταυτόχρονα την ποιότητα που τουριστικού προϊόντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος