Δ. Παρασκευής για 4η δόση εμβολίου: Προσωπική επιλογή – Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται (video)

Αυστηρά για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως τους άνω των 70 ετών και λιγότερο για αυτά ηλικίας 60-69 συστήνεται ο εμβολιασμός με την αναμνηστική τέταρτη δόση για τον κορονοϊό, επανέλαβε, βάσει και της σχετικής σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Απαντώντας στο ποιος θεωρείται ο «ειδικός λόγος», ο ίδιος αποσαφήνισε ότι η σύσταση αφορά σε «λόγο ενίσχυσης της προστασίας έναντι της μόλυνσης σε προσωπικό επίπεδο».

«Αν κάποιος πρόκειται για ταξιδέψει, αν κάποιος έχει άτομο στο περιβάλλον του που ανήκει σε κάποια ευπαθή ομάδα, αν κάποιος για λόγους επαγγελματικούς θέλει να αυξήσει την προστασία του έναντι της μόλυνσης, είναι λόγος για να προχωρήσει στον εμβολιασμό» είπε ακόμη.

Ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού με αναμνηστική τέταρτη δόση και για τους άνω των 30 ετών, επισήμανε: «Γνωριζουμε ότι τα αντισώματα μειώνονται περίπου τρεις μήνες μετά την χορήγηση του εμβολίου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η σύσταση σε ότι αφορά αυτές τις ηλικιακές ομάδες».

Τοποθετούμενος ακολούθως στο ερώτημα που αφορά στην πιθανή έλευση, το φθινόπωρο του νέου επικαιροποιημένου εμβολίου, και άρα στο αν είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση, αυτή την περίοδο, σημείωσε: «Σαφώς και το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε θα είναι διαθέσιμο σε πολύ μεγάλη κλίμακα, αλλά θα πλεονεκτεί σίγουρα έναντι μιας προηγούμενης έκδοσης του εμβολίου»

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος