Crash test για την ανθεκτικότητα του δικαστικού συστήματός μας η υπόθεση του ντράμερ – Τι καταγγέλλει ο Π. Παπαϊωάννου (video)

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος της ανήλικης που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης τόσο της ίδιας όσο και άλλων κοριτσιών από τον 69χρονο σήμερα ντράμερ, μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου.

«Η υπόθεση αυτή είναι ένα συνολικό crash test για την ανθεκτικότητα του (δικαστικού) συστήματός μας», δήλωσε ο εγκληματολόγος ο οποίος υποστήριξε ότι «αν η υπόθεση είχε τύχει περισσότερης σοβαρότητας θα είχαμε γλιτώσει άλλα ανήλικα να κακοποιηθούν». Και αυτό με δεδομένο, όπως ανέφερε, ότι το πρώτο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε ανήλικο από τον ντράμερ καταγγέλθηκε το 2011.

Αφορμή γι’ αυτή τη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου στην εκπομπή «Από τις Έξι» ήταν ότι ο ντράμερ μετά την αρχική καταγγελία και την άσκηση ποινικής δίωξης είχε αφεθεί ελεύθερος και παρουσιαζόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Αναφορικά με την κατάθεση της πελάτισσάς του που βρήκε το θάρρος και με τη στήριξη της οικογένειάς της τον κατήγγειλε διευκρίνισε ότι «η κατάθεση ανήλικου γίνεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, με τη διττή ιδιότητα του δικηγόρου και εγκληματολόγου, «πολλές φορές στη Δικαιοσύνη πρυτανεύουν οι προκαταλήψεις».

Ο 69χρονος σήμερα ντράμερ μετρά ήδη μια πρωτόδικη καταδίκη για αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού το 2013, με ποινή κάθειρξης 12 ετών. Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης στο Εφετείο θα συνεχιστεί στις 17 Ιουνίου.

Σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για να απολογηθεί για τις νέες καταγγελίες από τέσσερα ανήλικα κορίτσια εις βάρος του.

«Ζητούμενο είναι όχι η εκδίκηση αλλά η δικαίωση των θυμάτων τόσο αυτών που είχαν το θάρρος να μιλήσουν όσο και πολλών άλλων. Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι είναι δεκάδες», δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια ο κ. Παπαϊωάννου.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος