Ανοίγουν στόματα για τους παιδόφιλους και τους παιδεραστές – Ειδικοί μιλούν στην ΕΡΤ για το πώς προστατεύονται τα παιδιά

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης που κατήγγειλε τον γνωστό ντράμερ για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση και τις νέες καταγγελίες εις βάρος του, λέγοντας ότι «άνοιξαν στόματα και πλέον στα δικηγορικά γραφεία φτάνουν πολλές καταγγελίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο».

«Δεν διαρρεύσαμε κανένα απολύτως στοιχείο της δικογραφίας, ούτε είπαμε τον τρόπο που τελέστηκαν οι πράξεις. Επειδή απευθυνθήκαμε στο κοινό και είπαμε να ανοίξουν τα στόματα, έχουμε πλέον το εξής αποτέλεσμα: άνθρωποι βγαίνουν προς τα έξω και λένε τι τους έχουν συμβεί από τον κατηγορούμενο», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Μιλώντας για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη ο κ. Παπαϊωάννου, με την ιδιότητα του εγκληματολόγου, τόνισε «ότι δεν ξεκινά κάποιος στα εξήντα του να κάνει αυτήν την πράξη. Έχει διέλθει μία ζωή» είπε αφήνοντας αιχμές έναντι του κατηγορούμενου. Να σημειωθεί ότι ο 71 ετών σήμερα δράστης, γνωστός από την συνεργασία του με τους Πυξ Λαξ, έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ενώ η εκδίκαση στο Εφετείο έχει προγραμματισθεί για τον Απρίλιο.

«Έχουμε μία καταδικαστική απόφαση πρωτόδικη και πάμε για το Εφετείο. Η καταγγελία αφορά την περίοδο 2011 – ’13», διευκρίνισε ο συνήγορος της νεαρής κοπέλας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά, λέγοντας ότι τα θύματα ανάλογων περιστατικών μπορούν να κάνουν νομίμως τις καταγγελίες τους στις Αρχές.

«Το ζητούμενο είναι να ξέρει ο πολίτης και να ξέρουν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους ότι μπορούν ακόμα και χρόνια μετά την ενηλικίωσή τους να προσφύγουν στις Αρχές», διευκρίνισε.

Οι στρατηγικές αποπλάνησης των παιδεραστών

Από την πλευρά της η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας, τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης.

«Η παιδοφιλία είναι μία διαταραχή που έχει να κάνει με την σεξουαλική έλξη που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος που φεύγει έξω από τη νόρμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας παιδόφιλος θα προχωρήσει σε μία σεξουαλική συνεύρεση με έναν ανήλικο. Ο παιδεραστής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, να είναι παντρεμένος, να έχει παιδιά και να προχωράει και στην κακοποίηση ενός ανηλίκου», δήλωσε η κ. Ιωάννου.

Μιλώντας για τον κοινό τρόπο προσέγγισης των σεξουαλικών δραστών η Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας αναφέρθηκε διεξοδικά στις μεθόδους αποπλάνησης των ανηλίκων.

«Oι γονείς πρέπει να μάθουν ότι υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι μέθοδοι αποπλάνησης και μέσω του Διαδικτύου αυτό διευκολύνεται στις ημέρες μας. Οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν να είναι δίπλα σε παιδιά. Προσπαθούν να τα απομακρύνουν από την οικογένεια. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο μέσα από τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. Αρχικά θα χτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι απειλές. Και εκεί παγιδεύεται το παιδί», δήλωσε η κ. Ιωάννου.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος