Κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφέρειας από αύριο

Ελεύθερες θα είναι από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφέρειας  για όλες τις μέρες της εβδομάδας και όχι μόνο για τα σαββατοκύριακα. Επίσης, για να μετακινηθούμε θα πρέπει να συνεχίσουμε να στέλνουμε sms στο 13033 έως την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων, στις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις μετακινήσεις σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα θα γίνεται χρήση του κωδικού 6.

Από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Σε αυτά τα καταστήματα δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, από τις 3 Μαΐου και για μια εβδομάδα  το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ ενώ τα καταστήματα εστίασης και καφέ θα κλείνουν το αργότερο 10:45. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έκανε ακόμα γνωστό ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινίσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και αφορούν τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών με ΑstraZeneca

Ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατ. εμβολιασμούς για την Covid-19 και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός.

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την υγειονομική επιχείρηση Ελευθερία” σημείωσε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 9.132 άτομα.

Β. Παπαευαγγέλου: Σταδιακή αποκλιμάκωση

Τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας τη σημασία των εμβολιασμών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μείωση των κρουσμάτων κατά 15%. Επίσης ανέφερε ότι τη στις 118 πρόσφατες εξορμήσεις με rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ, έγιναν 21.000 rapid test όπου για πρώτη φορά εδώ και αρκετές εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 1,75%.

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε πως οι κλίνες στις ΜΕΘ έχουν καλυφθεί κατά 90% αλλά οι αποσωληνώσεις είναι πλέον περισσότερες και αυτό είναι το θετικό στοιχείο. Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Παράλληλα δήλωσε πως η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές.

Σχετικά Άρθρα: Β. Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατ. εμβολιασμούς – Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών (video)

Eπικεφαλής της BioNTech: Αποτελεσματικό το εμβόλιο Pfizer/BioNTech και για την ινδική μετάλλαξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος