Β. Παπαευαγγέλου: Μείωση του δείκτη θετικότητας κατά 4,5% – Σταδιακή αποκλιμάκωση (video)

Τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας τη Μ. Τετάρτη 28/4/2021, τονίζοντας τη σημασία των εμβολιασμών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μείωση των κρουσμάτων κατά 15%.

Επίσης ανέφερε ότι τη στις 118 πρόσφατες εξορμήσεις με rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ, έγιναν 21.000 rapid test όπου για πρώτη φορά εδώ και αρκετές εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 1,75%.

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε πως οι κλίνες στις ΜΕΘ έχουν καλυφθεί κατά 90% αλλά οι αποσωληνώσεις είναι πλέον περισσότερες και αυτό είναι το θετικό στοιχείο.

Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Παράλληλα δήλωσε πως η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι’ αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

«Ο εμβολιασμός θα χαρίσει μεγαλύτερη ελευθερία το καλοκαίρι, εντός και εκτός Ελλάδος σε όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να παρερμηνεύσουμε τις οδηγίες είναι νωρίς για τη χώρα μας για να χαλαρώσουν τα μέτρα όσοι εμβολιάζονται», συμπλήρωσε.

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις και η να προτιμηθεί η χρήση διπλής μάσκας και να προτιμηθεί το προαύλιο της εκκλησίας, αναφερόμενη στους εκκλησιασμούς των ημερών.

Αντίστοιχα επανέλαβε τη χρήση μέτρων στην εστίαση, όχι μόνο από τους εργαζόμενους, αλλά και από τους πολίτες, προτείνοντας τη χρήση μάσκας όταν δεν τρώνε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος