Απολυμάνσεις σχολείων και rapid test – Οι Δήμοι σε κινητοποίηση

Με στόχο να είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχτούν εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και με το μέτωπο των rapid test ανοιχτό, οι Δήμοι απολυμαίνουν σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα προχωρούν σε διάφορα σημεία της δικαιοδοσίας τους στη διενέργεια ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Σταχυολογήσαμε ορισμένες δράσεις Δήμων στα επίπεδα αυτά.

Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Λύκεια της πόλης ξεκίνησε και ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να υποδεχτεί, την Δευτέρα 12 Απριλίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς σχολικές μονάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας Μανόλη Καλαμπόκα, και ολοκληρώνονται μέχρι τη Κυριακή 11 Απριλίου, πλήρεις και σχολαστικές απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα των Λυκείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, θα εξυπηρετεί εντατικά και αδιάλειπτα τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε όλοι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές και τους εργαζόμενους (αίθουσες, τουαλέτες κ.λπ) να είναι καθαροί, ασφαλείς και περιποιημένοι.

Τέλος, σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες, ενώ συνεχίζεται η οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες να καλύπτουν άμεσα τις λειτουργικές ανάγκες τους”.

Επίσης σε ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρεται πως: “Ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων, ξεκίνησαν σχολαστικές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Οι σχολικές μονάδες είναι πλήρως εξοπλισμένες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, καθαριστικά, μάσκες) και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα εξυπηρετεί εντατικά τους χώρους, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές και οι καθηγητές”.

Δωρεάν rapid test θα γίνουν στον Δήμο Χαλανδρίου το Σάββατο 10 Απριλίου
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Τα rapid test θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 ως τις 15.00 στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ, θα πρέπει να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Στο χώρο που θα διενεργούνται τα τεστ, οι προσερχόμενοι οφείλουν να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό”.

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει: “ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, 10:00 – 15:00, δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) στον Δήμο Γαλατσίου.

Με πρόγραμμα και σχεδιασμό, τηρώντας τα μέτρα, συνεχίζουμε τη σωστή διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται:

Στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Αγίας Γλυκερίας με την οδό Πρωτοπαπαδάκη, όπου θα υποβάλλονται στο τεστ ΔΩΡΕΑΝ γρήγορα και με ασφάλεια.
Όσοι προσέλθουν θα πρέπει:

Να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Να δηλώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω sms.
Να έχουν αποστείλει μήνυμα (sms) με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους
Να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις, χρήση μάσκας κτλ)”.

Σχετικές ειδήσεις

Πώς πρέπει να λειτουργούν οι παιδικές χαρές – Τα μέτρα

KEΔΕ: Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή

Covid-19: Συνεχείς προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Αττική

Έντονη προετοιμασία στην Toπική Αυτοδιοίκηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Σε ρυθμούς Drive through κινείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος