Έντονη προετοιμασία στην Toπική Αυτοδιοίκηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Αδιάκοπα συνεχίζεται στους Δήμους η προσπάθεια για ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο Βύρωνα όπως ανακοίνωσε ο Δήμος: “Ενόψει του ανοίγματος των Παιδικών σταθμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Δήμος Βύρωνα προχωρά στη διενέργεια διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των σταθμών.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο Δήμος μας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, των παιδιών και των οικογενειών τους, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση για όσο χρειαστεί», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βύρωνα έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου να εξετάζονται οι εργαζόμενοι όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο από το γιατρό εργασίας. Φροντίζει επίσης να γίνονται άμεσα εκτεταμένες απολυμάνσεις σε περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων και φυσικά να υπάρχει καθημερινά επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών”.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Έτοιμα για την επανέναρξη της λειτουργίας τους είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της επιστημονικής ομάδας των λοιμωξιολόγων, ενώ από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Στο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ο Δήμος έχει ετοιμάσει τις σχολικές μονάδες (καθαρισμοί, απολυμάνσεις), έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά προστασίας (αντισηπτικά κτλ) και έχει οργανώσει τον μηχανισμό της καθαριότητας για να καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Θυμίζουμε δε ότι οι μαθητές της πόλης έχουν στην διάθεσή τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς τις μάσκες προστασίας που έφτιαξε με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος για να μοιράσει στα παιδιά όλων των σχολείων.

Ειδικά τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα κάνουν μάθημα σε καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας, αφού ο Δήμος και η ΚΤΥΠ εκμεταλλεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων για να τοποθετήσουν τις νέες προκατ αίθουσες στις αυλές των επιλεγμένων από το Υπουργείο νηπιαγωγείων, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Οι νέες αίθουσες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα (θέρμανση, τουαλέτες κτλ) ενώ έχουν εγκατασταθεί με όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τα παιδιά”.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 3, πραγματοποιούνται “απολυμάνσεις σε σχολεία και rapid test σε δασκάλους, ώστε να είναι όλα έτοιμα, για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Στην Πάτρα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς την 6η ΥΠΕ ζήτησε επαναλαμβανόμενα τεστ σε διδάσκοντες, εργαζόμενους και μαθητές. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Στις 11 Ιανουαρίου 2021 προβλέπεται το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων. Λόγω της πανδημίας και με βάση την εμπειρία από την λειτουργία τους κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, χρειάζεται να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid-19 σε διδάσκοντες, εργαζομένους και μαθητές.
Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίζουμε εγκαίρως την όποια αρχόμενη τοπική αύξηση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση εν τη γενέσει της. Οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας είναι έτοιμες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω πληροφορία».

Έντονη προετοιμασία στην Toπική Αυτοδιοίκηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Εκτός από το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος Πειραιά έχει προσχωρήσει στη δωρεάν διανομή στους πολίτες 100.000 μασκών ατομικής προστασίας, σε διάφορα σημεία και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η διανομή θα συνεχιστεί σε όλες τις λαϊκές αγορές της πόλης, καθώς και σε σταθερά κεντρικά σημεία, όπως είναι ο Ηλεκτρικός Σταθμός του ΗΣΑΠ, το Δημοτικό Θέατρο και στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη & Σωτήρος Διός.

Σχετική είδηση: Προετοιμασία των Δήμων για το άνοιγμα των σχολείων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος