Περισσότεροι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Κρούσματα σε γηροκομείο και φυλακές

Παραμένουν στα «κόκκινα» Αττική, Θεσσαλονίκη και 11 ακόμα περιφέρειες, ενώ ξεκίνησε από τις 8 το πρωί η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, σε νοσοκομεία της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πρώτη φάση και με διάρκεια ενός μηνός. Αλλά και στο βόρειο Αιγαίο, τρεις νεκροί και συγκεκριμένα μία 58χρονη εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία τις τελευταίες δυο εβδομάδες, νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ και δύο ακόμη ηλικιωμένοι 89 και 92 ετών είναι τα τελευταία θύματα του κορονοϊού  στη Λέσβο.

Στην Πάτρα, κρίσιμες είναι οι ώρες για το δύο μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων αφού χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Επτά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές εργαζομένων και τροφίμων της μονάδας στην Πάτρα.

Θεσσαλονίκη: Ακόμη 19 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Το «Παπαγεωργίου» έκλεισε την εφημερία του με 19 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν έχουν φτάσει τα φύλλα επίταξης ιδιωτών γιατρών στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 40 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, όλοι οι θετικοί είναι κρατούμενοι, παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Λόγω των κρουσμάτων δεν διενεργούνται αυτές τις μέρες επισκεπτήρια στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στις φυλακές Διαβατών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα 3/4 επί του συνόλου των κρατουμένων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης, Λία Χριστάρα, Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος