Πάτρα: Αγωνία για το 2 μηνών βρέφος με κορονοϊό – Αεροβαπτίστηκε με το όνομα Νεκτάριος (video)

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του μόλις 2 μηνών βρέφους, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Το αγοράκι προσβλήθηκε από κορονοϊό μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και παρά τις προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες διασωληνώθηκε.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε παίρνοντας τ’ όνομα Νεκτάριος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του βρέφους χαρακτηρίζεται σοβαρή και είναι κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα. Το βρέφος είχε χτες ένα ήσυχο βράδι, πράγμα που δίνει ελπίδες στους γιατρούς για την καλή πορεία της υγείας του.

Το δύο μηνών βρέφος είχε εισαχθεί προ ημερών στην παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, έχοντας νοσήσει με κορονοϊό, πήρε εξιτήριο ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου στο Ρίο. Το βρέφος μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο και προσβλήθηκε από τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο κ. Γ. Δημητρίου, ανέφερε πως το 2 μηνών βρέφος είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Όπως είπε, όταν διασωληνώνεται ένα βρέφος σε τόσο μικρή ηλικία, δεν είναι πάντα εφικτό να γίνει πρόβλεψη για την πορεία της υγείας του. Όσον αφορά στην προηγούμενη νοσηλεία του, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως το παιδί πήρε εξιτήριο πριν μερικές μέρες γιατί ήταν 24 ώρες απύρετο, δεν έδειχνε σημάδια επιδείνωσης και είχε καλές εξετάσεις. Τέλος σημείωσε πως έχουν νοσηλευτεί στην παιδιατρική κλινική με κορονοϊό, τουλάχιστον 150 παιδιά.

Ελεγχόμενη η κατάσταση για 35χρονη έγκυο

“Ελεγχόμενη” χαρακτηρίζεται στο ίδιο νοσοκομείο, η κατάσταση τόσο για μια 35χρονη έγκυο στον τελευταίο μήνα κύησης, όσο και για το έμβρυο που κυοφορεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος