«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Βούλας

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ

Είμαι η Βούλα, δουλεύω σε σούπερ μάρκετ και σήμερα είμαι 49 ετών.

Με τον Θοδωρή ήμασταν μαζί από μικροί. Οι οικογένειές μας γνωρίζονταν από πολύ παλιά. Θέλω να πω ότι τον Θοδωρή τον ένιωθα δικό μου άνθρωπο, προτού γίνουμε ζευγάρι.

Αλλά άλλο είναι τι ένιωθα για εκείνον και άλλο τι ήταν πραγματικά. Ο Θοδωρής που ήξερα ή που νόμιζα πως ξέρω δεν υπήρχε. Ο Θοδωρής είχε μια άλλη, σκοτεινή πλευρά, που την έκρυβε επιμελώς από όλους.

Από πάντα ήμουν δειλή, δεν πίστευα στον εαυτό μου. Γρήγορα ο Θοδωρής κατάλαβε την αδυναμία μου, με υποβίβαζε διαρκώς και μου το χτυπούσε σε κάθε ευκαιρία: «Είσαι ένα τίποτα. Ακούς πάντα τους άλλους». Αλλά εγώ επέμενα να βλέπω τον Θοδωρή που ήξερα ή που νόμιζα πως ξέρω. Έμενα στη σχέση. Έκανα υπομονή. Πίστευα ότι ο εφιάλτης κάποια στιγμή θα περάσει και ο Θοδωρής θα έρθει στα συγκαλά του. «Δεν μπορεί να είναι έτσι ο άνθρωπος που ήξερα, ο άντρας που αγάπησα»!

Νόμιζα ότι είχα δει την καλή πλευρά του και θεωρούσα ότι θα ξαναγίνει όπως παλιά. Άλλες φορές τον λυπόμουν. Άλλοτε τον δικαιολογούσα, γιατί πιεζόταν στη δουλειά και δεν είχε το θάρρος να διεκδικήσει, όσα του αναλογούσαν. Ήταν και η πρώτη μου σχέση και δεν είχα άλλες εμπειρίες για το πώς να το χειριστώ… Από εάν σημείο και μετά φοβόμουν να αντιδράσω, μήπως και αυτό πυροδοτούσε ακόμη μεγαλύτερη οργή και βία.

Η αλήθεια είναι ότι και οι φίλοι μου, όταν τους το εκμυστηρεύτηκα, με συμβούλευσαν να συνεχίσω να προσπαθώ. Μου έλεγαν να τον ηρεμώ και να του φέρομαι με καλό τρόπο για να σταματήσει να είναι βίαιος. Και οι ίδιοι είχαν βιώσει ενδοοικογενειακή βία στα πατρικά τους σπίτια και έμοιαζε να τη θεωρούν κάτι φυσιολογικό. Σταδιακά ο κόμπος έφτανε στο χτένι. Μετά από ένα περιστατικό που με χτυπούσε για ώρα με ζώνη, είπα στη μητέρα μου όσα ζούσα. Η μητέρα μου και η αδερφή μου δεν με πίστευαν. «Ο Θοδωρής είναι χρυσό παιδί. Τι σε έπιασε; Τι είναι αυτά που λες; Τρελή είσαι;»

Ναι, είμαι τρελή. Μπερδεμένη. Φοβισμένη. Απεγνωσμένη.

Ακούστε τη μαρτυρία της Βούλας, όπως τη διαβάζει η Φρόσω Παύλου (δημοσιογράφος):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος