«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Σοφίας

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Είμαι η Σοφία, είμαι φιλόλογος, δουλεύω σε φροντιστήριο και σε δύο εβδομάδες έχω γενέθλια. Γίνομαι, 34 χρόνων.

Τελικά, αν και στην αρχή αμφιταλαντεύτηκα, έκανα μήνυση και την επόμενη πέρασε αυτόφωρο. Τότε επισκέφτηκα ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών. Πέρα από την ψυχολογική υποστήριξη, χρειαζόμουν νομική βοήθεια.

– Σοφία, είμαι ο Θωμάς, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;

– Ναι, φυσικά.

– Μόνη σου εντόπισες το κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες;

– Όχι. Ήμουν κομμάτια. Μια φίλη μου το βρήκε. Εκείνη πήρε τηλέφωνο. Εκείνη μίλησε μαζί τους στην αρχή. Αλλά πήγα μόνη μου. Μάζεψα τα κομμάτια μου, όση δύναμη μου είχε απομείνει και πήγα.

– Τι σου είπαν εκεί Σοφία; Τι έγινε ακριβώς;

– Η δικηγόρος και η ψυχολόγος με στήριξαν και μου εξήγησαν όλες τις επιλογές που είχα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα καθαρή σκέψη, αλλά σίγουρα αυτή η επαφή με έκανε να νιώσω πιο δυνατή. Επιτέλους, υπήρχε κάποιος να μου δώσει το χέρι του, να κρατηθώ από κάπου. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις.

– Ποια ήταν η εξέλιξη, Σοφία;

– Η δίκη, που ορίστηκε μετά από δύο εβδομάδες, αναβλήθηκε αρχικά, ωστόσο του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο περιοριστικά μέτρα. Αυτό ήταν καθοριστικό για να μην με ξαναπλησιάσει. Όταν φτάσαμε στη δικαστική αίθουσα έλεγε συνεχώς ότι με αγαπά και ότι για όλα φταίει η μητέρα μου. Μετά την καταδίκη απομακρύνθηκε οριστικά από τη ζωή μου, μόνο μια φορά ήρθε να με βρει και μου ζήτησε συγγνώμη. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, δίπλα μου στάθηκε η μητέρα μου με την αδερφή μου και αυτό με βοήθησε πολύ.

Ακούστε τη μαρτυρία της Σοφίας, όπως τη διαβάζει η Δανάη Παπακωνσταντίνου (αρχιτέκτονας):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος