«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Νατάσας

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ

Είμαι η Νατάσα, 31 ετών, και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία τηλεφωνίας.
Πρώτη φορά με χτύπησε όταν ήμουν έγκυος. Θυμάμαι με χτυπούσε πολύ αλλά δε μου άφηνε σημάδια κι όταν σε κάποια στιγμή απόγνωσης τον ρώτησα “γιατί δε μου αφήνεις σημάδια”, μου απάντησε «δεν είμαι ηλίθιος να σου δώσω άλλοθι και αποδείξεις…». Όμως ήθελα να μου αφήσει σημάδια όχι μόνο για να έχω αποδείξεις αλλά ο πόνος που ένιωθα μέσα μου ήθελα να αποτυπωθεί και στο σώμα μου…

Στην αρχή δεν του είπα ότι είμαι έγκυος. είχα αποφασίσει να κάνω έκτρωση αλλά τελικά δε μπόρεσα. Όταν του το ανακοίνωσα καθίσαμε, μιλήσαμε, μου είπε ότι το θέλει, ότι θα με στηρίξει και θα κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει. Τελικά στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης κι ενώ είχα απολυθεί από τη δουλειά μου, με εγκατέλειψε. Έπαθα κατάθλιψη και ειλικρινά έφερα αυτό το παιδί στον κόσμο με μεγάλο αγώνα.

Σε κάποια φάση είχαμε χωρίσει και με κάλεσε στο σπίτι του για να μιλήσουμε και να τα ξαναβρούμε. Είχε μαζέψει τους φίλους του, προκειμένου να με κάνει ρεζίλι. Θυμάμαι έχυνε ποτά επάνω μου, με έφτυνε, με έβριζε και δε θα ξεχάσω ποτέ όταν μεταξύ άλλων προσβολών μου είπε ότι το “σε αγαπώ” που μου έλεγε, ήταν σαν αυτό που λένε οι άνδρες στις πόρνες. Όταν πήγε να με χτυπήσει, τότε αντέδρασαν οι φίλοι του. Κατάφερα και του ξέφυγα και εκείνος ήρθε κάτω από το σπίτι μου και χτυπούσε τις πόρτες. Όταν με τα πολλά του άνοιξα μου είπε ότι με αγαπάει και όλες αυτές οι καταστάσεις είναι μέρος του πάθους. Η χειρότερη βέβαια από όλες τις στιγμές που έχω βιώσει δίπλα του ήταν όταν με έριξε κάτω ενώ κρατούσα στα χέρια μου το παιδί μου, το οποίο δεν ήταν ούτε καν δυόμιση μηνών.

Ακούστε τη μαρτυρία της Έφης, όπως τη διαβάζει η Μαρία Τεχνοπούλου (καθηγήτρια γαλλικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος