«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Μυρσίνης

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

Με λένε Μυρσίνη. Τον Αντρέα τον γνώρισα μέσω της κολλητής μου. Ήταν φίλος του αδελφού της και βγήκαμε όλοι μαζί ένα βράδυ για ποτό. Ο Αντρέας ήταν ένα πολύ χαμογελαστό αγόρι, φοιτητής Βιολογίας τότε. Εκείνο το καλοκαίρι πήγαμε διακοπές όλοι μαζί. Η κολλητή μου, ο αδελφός της με την κοπέλα του, ο Αντρέας κι εγώ.

Με τον Αντρέα παντρευτήκαμε σχεδόν πέντε χρόνια μετά. Ο Αντρέας ήταν εσωστρεφής, δεν εκδήλωνε τα αισθήματά του εύκολα, πολλές φορές δυσκολευόμουν ακόμα κι εγώ να τον καταλάβω, αλλά ήταν ο άνθρωπος που ήθελα να ζήσω μαζί του την υπόλοιπη ζωή του.

Αρχικά νοικιάσαμε ένα σπίτι και μετά από 8 μήνες πήγαμε να μείνουμε στο πατρικό του. Τότε έγινε κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Το σπίτι αυτό έγινε η φυλακή μου και ο Αντρέας μετατράπηκε σε δεσμοφύλακα. Δεν άλλαξαν όλα αμέσως, ό,τι έγινε, έγινε σταδιακά, καλά καλά χωρίς να το καταλάβω. Ο Αντρέας με εγκλώβισε σε μία κατάσταση που αισθανόμουν εντελώς αδύναμη να την αντιμετωπίσω.

Δεν είμαι εγώ και δεν μπορώ να καταλάβω πώς επέτρεψα στον εαυτό μου να μου συμβαίνει όλο αυτό. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια κι ακόμα να καταφέρω να ξεφύγω. Δεν θέλω να αλλάξει ο Αντρέας, θέλω να αλλάξω εγώ. Θέλω να δραπετεύσω από το κελί του.

Ακούστε τη μαρτυρία της Μυρσίνης, όπως τη διαβάζει η Βασιλική Μπουργκανού (δικηγόρος):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος