«Αφύλαχτη Διάβαση»: 10 γυναίκες – Η ιστορία της Αργυρώς

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και μεταδίδονται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Με λένε Αργυρώ και είμαι 60 χρόνων. Για μισό λεπτό… Μάλλον 61. Θεέ μου, ακόμα και την ηλικία μου μπερδεύω πια.

Όχι, ο άντρας μου δεν με χτυπάει. Ο άντρας μου κατάφερε να με αποκόψει από το κοινωνικό μου περιβάλλον. Δεν έχω φίλους, δεν έχω οικογένεια, δεν έχω συναδέλφους, δεν έχω γείτονες, δεν έχω τίποτα. Έχω μόνο τον άντρα μου, βλέπω μόνο τον άντρα μου, ακούω μόνο τον άντρα μου.

Ο άντρας μου με θεωρεί άχρηστη. Πιστεύει ότι είμαι ανίκανη για τα πάντα ή σχεδόν για τα πάντα. Μου ρίχνει ευθύνες για ό,τι κακό μάς συμβαίνει. Είμαι ανίκανη να βρω μια δουλειά, είμαι ανίκανη να μεγαλώσω τα παιδιά, είμαι ανίκανη να πάω να ψωνίσω. Δεν έχω δικό μου εισόδημα. Ο άντρας μου με κατηγορεί συνέχεια ότι ξοδεύω τα χρήματά του. Δεν μου δίνει χρήματα να πάω στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ.

Νιώθω συνέχεια ότι είμαι ένα βάρος που με κουβαλά. Πολλές φορές δεν θέλω να κάθομαι μαζί του ούτε για φαγητό. Νομίζω ότι μου μετράει τις μπουκιές που τρώω. Άλλωστε , μου το λέει συνέχεια. «Εγώ σε ταΐζω»! Προτιμώ να μένω νηστική παρά να τρώω μαζί του στο ίδιο τραπέζι. Βρίσκω διάφορες δικαιολογίες και δεν κάθομαι μαζί του για φαγητό.

Νομίζω ότι είμαι ένα σκουπίδι, ότι δεν αξίζω τίποτα. Ακόμα κι όταν δε μου λέει κάτι, ο τρόπος που με κοιτάζει είναι κάθε φορά ίδιος: «Είσαι άχρηστη»!

Πώς πέρασαν τα χρόνια έτσι;

Ακούστε τη μαρτυρία της Αργυρώς, όπως τη διαβάζει η Νίκη Φραγκέλλη (σπουδάστρια δραματικής σχολής):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος