ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ – Αντιδρά στη μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου του 2023.

Όπως αναφέρει: «Καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:
-Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
-Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
-Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών
-Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.
-Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιακού ειδικευόμενου.
-Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.
-Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στις προκηρυχθείσες από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ στάσεις εργασίας σε όλη την χώρα και να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Στην Αττική τους καλούμε να συμμετέχουν σε διευκολυντική στάση εργασίας από ώρα 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ώρα 12:00 μμ, στο Υπουργείο Υγείας».

ΑΔΕΔΥ: Να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Για το θέμα αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανακοίνωσε πως: «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (29/11 & 5/12) που έχουν αποφασιστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα (ΠΟΕΕΚ-Ι) και τα πρωτοβάθμια σωματεία των ΝΠΔΔ Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, απαιτώντας να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τη Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΥΚΚΠΠ).

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε:

Την απόσυρση του άρθρου 19 από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας», που προβλέπει την απαράδεκτη και αντιεπιστημονική αυτή μεταφορά του ΕΑΑ, που μόνο σκοπιμότητες υπηρετεί αφού εκτός των άλλων η δραστηριότητα του εκτείνεται – κατά 85% περίπου – σε τομείς που δεν έχουν συνάφεια με το έργο του ΥΚΚΠΠ.

Να αντιμετωπιστεί η διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Ερευνητικών Κέντρων, η απαξίωση των υποδομών τους. Να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση.

Να σταματήσει το συνεχές χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και η ευελιξία των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων σε αυτά. Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Γενικότερα να μην προχωρήσουν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα Ερευνητικά Κέντρα, που έχουν απώτερο στόχο τον διαμελισμό τους και τον ασφυκτικό έλεγχο του ερευνητικού έργου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος