Α. Γεωργιάδης: Αγορές και από δήμο σε δήμο με sms στο 13032 – “Κοντά” στο άνοιγμα της εξωτερικής εστίασης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά το λιανικό εμπόριο και να μην ξανακλείσει, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. «Να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ο υπουργός σημείωσε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο του lockdown όπως προκύπτει μετά και τις ανακοινώσεις την Τετάρτη (31/03) που σηματοδότησαν μερική «χαλάρωση» των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο (03/04), ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι “οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται από την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του τρίωρου sms για αγορές” ενώ υπογράμμισε πως “εάν η ερχόμενη εβδομάδα κυλήσει ομαλά τότε από την μεθεπόμενη, θα ανοίξουν για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (malls) και τα εκπτωτικά χωριά”.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι “οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους σε εμπορικά καταστήματα άλλων Δήμων μπορούν να μετακινηθούν αφού πρώτα έχουν κλείσει ραντεβού με το κατάστημα (click inside). Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032“, είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο SMS για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, κάθε Σαββατοκύριακο, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Για τα γυμναστήρια, επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο υπουργός είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την επιτροπή στην πρόταση του υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Για το ψάρεμα, είπε ότι εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για ψάρεμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος