Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν άλλοι 4 αστυνομικοί από το τμήμα Αγ. Αναργύρων – Στο φως και η κατάθεση του φρουρού

Σύνοψη
  • ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ.
  • Οι ευθύνες θα αποδοθούν κανονικά και η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε μιλώντας στο δελτίο του EΡΤnews και τον Γιώργο Κουβαρά η εκπρόσωπος Τυπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου

Το ηχητικό ντοκουμέντο απο την στιγμή που δολοφονείται η 28χρονη ενώ μιλά με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης και στο αίτημα για αστυνομική συνοδεία λαμβάνει την απάντηση ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί», προσθέτει νέα αναπάντητα ερωτήματα, ενώ άλλοι τέσσερις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους στο τμήμα Αγίων Αναργύρων. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν κανονικά και η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε μιλώντας στο δελτίο του EΡΤnews και τον Γιώργο Κουβαρά η εκπρόσωπος Τυπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επισημαίνοντας ότι «προφανώς και δεν είναι ενδεδειγμένος ο τρόπος με τον οποίο απαντά σε έναν πολίτη ο συγκεκριμένος αστυνομικός».

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την έκκληση της 28χρονης στην Άμεση Δράση εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα, ενώ είναι σε εξέλιξη και εσωτερική έρευνα στην αστυνομία, επισημαίνεται σε νέα ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.

Ποιοι απομακρύνθηκαν

Αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και υποδιοικητής παράλληλα του Α.Τ, ο οδηγός της επόπτριας και ο 48χρονος φρουρός, συγκαταλέγονται στους αστυνομικούς που απομακρύνθηκαν ενώ ήδη έχει απομακρυνθεί ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου του “100“, που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη λίγο πριν από τη δολοφονία της. Αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Καρτέρι θανάτου

Η Κυριακή αντιλαμβάνεται το καρτέρι θανάτου που της έχει στήσει ο πρώην σύντροφός της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, την ώρα που ζητάει τη συνδρομή της αστυνομίας για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται η 28χρονη μαζί με τον φίλο της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων με την ίδια να έχει καλέσει ήδη την Άμεση Δράση. Ζητά τη συνδρομή περιπολικού καθώς έχει αντιληφθεί την παρουσία του πρώην συντρόφου της έξω από το σπίτι της. Η Κυριακή τον βλέπει, κάνει μεταβολή και κατευθύνεται και πάλι προς το εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος. Ο 38χρονος τρέχει πίσω της και της καταφέρνει τις 5 φονικές μαχαιριές . Ο διάλογος που είχε με τον αστυνομικό υπηρεσίας στο τηλεφωνικό κέντρο του «100» προκαλεί οργή. Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης αφού κάνει παρατήρηση στην 28χρονη ενημερώνοντας την ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί, καταγράφει «χωρίς αίσθηση επείγοντος» την καταγγελία της ενώ ο φονιάς περιμένει με το μαχαίρι στο χέρι. Αμέσως μετά ακούγονται οι κραυγές της Κυριακής την ώρα που ο δράστης την μαχαιρώνει.

Τι υποστήριξε ο φρουρός που απομακρύνθηκε

«Περί την 22:10 ώρα της 01/04/24 προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο, άκουσα τον άνδρα που συνόδευε την γυναίκα να λέει: «Την σπρώχνει». Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου», ανέφερε ο 48χρονος φρουρός.

Φίλος 28χρονης: Ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισαν να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και τον κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης. Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε», είπε ο φίλος της 28χρονης ο οποίος και την συνόδευε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της.

Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος στο παρελθόν αλλά απέβαλλε λόγω των συχνών ξυλοδαρμών δολοφόνο της, σύμφωνα με τον πατέρα της.

«Είχε μείνει έγκυος πριν από περίπου 2-3 χρόνια. Μας το είχε ανακοινώσει, είχαν μιλήσει με αυτόν και υποτίθεται ότι το ήθελε. Αλλά στο τέλος μας είπε ότι έκανε έκτρωση. Δεν μου είπαν ότι τη χτύπησε. Τη χτυπούσε συνέχειά αυτός.
Και μετά κατάλαβα ότι την είχε χτυπήσει και έχασε το παιδί. Για να μην μας πει τι είχε γίνει μας είπε ότι έκανε έκτρωση. Για να αποφύγει να μας στενοχωρήσει το πήρε πάνω της», είπε ο πατέρας της 28χρονης.

Το πρωί της Πέμπτης (4/4) αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο δράστης έδειχνε έτοιμος για τη σύλληψή του και το μόνο πράγμα που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι θέλει να πάει σε ψυχιατρείο».

“Το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση είναι γιατί οι δύο αστυνομικοί δεν κάλεσαν εκείνες την Άμεση Δράση, όπως και ο χρόνος αντίδρασης του φρουρού στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί κίνδυνος για το καταγγελόμενο πρόσωπο μπορεί ακόμα και να παραβιαστεί ο εσωτερικός κανονισμός και όχι μόνο να γίνει συνοδεία στο πρόσωπο αυτό αλλά και μεταφορά με περιπολικό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για λάθη που έγιναν και δεσμεύτηκε για έρευνα σε βάθος ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν: «Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη πλευρά, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

«Καμία μόνη…» 

Νωρίτερα, μαθητές από σχολεία της περιοχής διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και έγραψαν συνθήματα στο πεζοδρόμιο.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Νίκος Κοντορούσης, Κώστας Στάμου, Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος