Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την Πέμπτη η απολογία του δράστη – Πένθος, οργή και ερωτήματα

Σύνοψη
  • Καρτέρι θανάτου είχε στήσει ο 39χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους.
  • ΕΔΕ και εισαγγελική παρέμβαση για τα μοιραία λάθη και τα ερωτήματα που προκύπτουν.
  • "Προέχει να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό" δηλώνει στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Το πρωί της Πέμπτης (4/4) αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

H 28ρονη κοπέλα είχε προσφύγει στην αστυνομία ζητώντας να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι επειδή φοβόταν τον πρώην σύντροφό της. Βγήκε από το τμήμα και κάλεσε το «100», ζητώντας την παρέμβαση της Άμεσης Δράσης. Ωστόσο, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, ο πρώην σύντροφό της, ο οποίος τελικά παραμόνευε λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ, της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς τη θανάσιμα.

Καρτέρι έξω από το σπίτι της 28χρονης είχε στήσει ο δράστης – Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από το έγκλημα

Ο φίλος που είχε συνοδεύσει την αδικοχαμένη 28χρονη στο τμήμα, στην κατάθεσή του, αναφέρει πως η κοπέλα, είχε χωρίσει πριν από λίγες ημέρες με τον δράστη. Έκτοτε, εκείνος την παρακολουθούσε και την περίμενε έξω από την πολυκατοικία όπου έμενε.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την Πέμπτη η απολογία του δράστη – Πένθος, οργή και ερωτήματα

Εισαγγελική παρέμβαση για τη γυναικοκτονία λίγα μέτρα από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ενώ μιλούσε στο «100» — Διερευνώνται ευθύνες αστυνομικών

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το περιστατικό καθώς πολλά είναι τα ερωτήματα για τη διαχείριση και αξιολόγηση της καταγγελίας που κατέληξε σε τραγωδία, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση, για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών βάρδιας, στο τμήμα όπου κατέφυγε η άτυχη γυναίκα, για να ζητήσει βοήθεια.

Η ΕΔΕ εξετάζει εάν τα πρωτόκολλα της Αστυνομίας που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις ακολουθήθηκαν μέχρι κεραίας. Στα πρωτόκολλα αυτά στον αστυνομικό κανονισμό προβλέπονται κάποια ερωτηματολόγια τα οποία καλούνται οι αστυνομικοί να απευθύνουν προς τα θύματα όταν αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις κακοποίησης, οικογενειακής βίας κλπ. Ο λόγος είναι ότι συνήθως τα θύματα προσπαθούν λόγω του φόβου που έχουν, να αποφύγουν την ευθεία αντιπαράθεση με τον δράστη, τη μήνυση, το να αναφέρουν ευθέως ότι απειλούνται κλπ. Αυτά τα ερωτηματολόγια έχουν τον σκοπό να εκμαιεύσουν από το θύμα ακριβώς αυτό τον κίνδυνο στον οποίο δυνητικά μπορεί να βρίσκεται ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν οι κατάλληλου χειρισμοί.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την Πέμπτη η απολογία του δράστη – Πένθος, οργή και ερωτήματα

Ο δράστης, ο οποίος είχε βίαιο παρελθόν, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

«Σε αυτά τα φαινόμενα, δεν χωρά καμιά ανοχή και αδράνεια», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΡΤNews: Πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία – Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία αλλά θέλει συζήτηση

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ΕΡΤnews, διαβεβαίωσε πως θα γίνει έρευνα σε βάθος, ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη, αμέλεια, αδράνεια, ή παράλειψη, να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί.
Έντονη είναι η κριτική από την αντιπολίτευση για το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών.

Χθες συγγενείς και φίλοι του θύματος βρέθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου έγινε το τραγικό περιστατικό, για να αποτίσουν φόρο τιμής, να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν ένα κερί.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την Πέμπτη η απολογία του δράστη – Πένθος, οργή και ερωτήματα

Λίγο νωρίτερα έγινε και μεγάλη συγκέντρωση από διάφορες αριστερές συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος