Ζαχάροβα: Απόρρητες πληροφορίες για τις εταιρείες του στρατιωτικού – βιομηχανικού συγκροτήματος στα χέρια του συλληφθέντα δημοσιογράφου

Οι δραστηριότητες για τις οποίες κρατήθηκε στην Αικατερινούπολη ο συλληφθείς δημοσιογράφος δεν σχετίζονταν με τη δημοσιογραφία, έγραψε σήμερα στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

«Αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω», τόνισε η Ζαχάροβα. 

Νωρίτερα σήμερα, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι αξιωματικοί της FSB συνέλαβαν έναν Αμερικανό υπήκοο, τον Εβάν Γκέρσκοβιτς (Evan Gershkovich) (32), ως ύποπτο για κατασκοπεία, διαπιστευμένο στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος εργάζεται ως ανταποκριτής. Σύμφωνα με την FSB, «διαπιστώθηκε ότι ο Γκέρσκοβιτς, ως πράκτορας της αμερικανικής πλευράς, συνέλεγε άκρως απόρρητα στοιχεία για τις δραστηριότητες εταιρειών του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος». 

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής της Wall Street Journal Ίβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία.

Πρόκειται για τον πρώτο δημοσιογράφο των ΗΠΑ που συλλαμβάνεται με αυτές τις κατηγορίες, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και το γεγονός χαρακτηρίζεται ήδη ως οξύ διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος